1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlara Öyle Bir Haber Geldi Ki Erken emekli olabilirsiniz! Erken emekli olabilmek için Bu meslek gruplarına dikkat
Milyonlara Öyle Bir Haber Geldi Ki Erken emekli olabilirsiniz! Erken emekli olabilmek için Bu meslek gruplarına dikkat

Milyonlara Öyle Bir Haber Geldi Ki Erken emekli olabilirsiniz! Erken emekli olabilmek için Bu meslek gruplarına dikkat

Erken emekli olmayı isteyenler için yaş, prim gün sayısı ve sigortalı çalışma gibi koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Emeklilik için ise Kamuda ve özel sektörde toplam 45 iş kolunda çalışan insanlar emeklilik tarihini erkene çekebilir.

A+A-

Erken emekli olabilmek için ise yaş, prim gün sayısı ve sigortalı çalışma gibi koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Emeklilik için ise Kamuda ve özel sektörde toplam 45 iş kolunda çalışan insanlar emeklilik tarihini erkene çekebilir.

Sağlık sorunu yaşamakta olan insanlar gibi bazı meslek gruplarında çalışan insanlarda erken emeklilik fırsatını yakalayabilir. Erken emekli olabilmek için ise yaş, prim gün sayısı ve sigortalı çalışma gibi koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Emeklilik için ise Kamuda ve özel sektörde toplam 45 iş kolunda çalışan insanlar emeklilik tarihini erkene çekebilir. Çalışanlar yaşları dolduğunda emekli olabilirler. Birde normal ve erken emeklilik var. Bu koşullarda aranan süreler işe başlama tarihine göre kimi zaman indirilerek farklı emeklilik alternatifleri sunulabiliyor. SSK'lı olanlarda ilk işe giriş tarihine göre yaş, prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi şartları tespit ediliyor.

PRİM GÜN SAYISINA DİKKAT! 

Erken emekli olmayı isteyenler için emeklilikte aranan prim gün sayısının hesabında 18 yaş öncesi sigorta günleri de dikkate alınıyor. Bazı insanlar ise yaşadıkları sağlık sorunu sebebiyle de erken emekli olabilir. Çalışanlar sağlık sebebiyle "malulen ve engelli hakkıyla" emekli olunabilir. Yıpranmaya tabi olanlar, engelli çocuğu olan annelerin erken emeklilik şansı var.

Zorunlu stajlar, mesleki okullarda stajlardaki işe girişler emeklilik için dikkate alınmıyor. Staj sigortasından sonra doğum yapan bayanlar, tescil şartını yereni getirmiş kabul ediliyor. Erken emekli olmayı isteyen vatandaşların çalışırken bu koşulları yerine getirmesi gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.