1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Emeklinin Beklediği Haber Geldi! 1325 TL Ek Zam Yapılacak....
Milyonlarca Emeklinin Beklediği Haber Geldi! 1325 TL Ek Zam Yapılacak....

Milyonlarca Emeklinin Beklediği Haber Geldi! 1325 TL Ek Zam Yapılacak....

SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşların çeşitleri talepleri öne çıkıyor. Bilindiği üzere son olarak en düşük emekli maaşı 1.500 lira olarak belirlenmişti. Asgari ücrete eşitlensin talebi! Onaylandığı saniye emekliye 1.325 TL zam!

A+A-

SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşların çeşitleri talepleri öne çıkıyor. Bilindiği üzere son olarak en düşük emekli maaşı 1.500 lira olarak belirlenmişti. Konu hakkında emeklilerin taleplerinin açıklayan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. Eğer bu karar gündeme gelip onaylanırsa en düşük emekli maaşında 1.325 lira artış yaşanacak.

Asgari ücrete eşitlensin talebi! Onaylandığı saniye emekliye 1.325 TL zam! 12.7 milyon bu gelişmeye kulak misafiri olacak. Emekli vatandaşlar taleplerini tek tek iletiyor. Son olarak Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün maaşlarla ilgili bir açıklama yaptı. Ergün, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini açıkladı. Eğer bu talep onaylanırsa en düşük emekli maaşı 1.325 TL zamlanacak.

ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE YÜKSELTİLSİN TALEBİ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Ergün şöyle konuştu;

"TÜED olarak tüm emekli ve hak sahiplerimizin hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz.

Bu çalışmalarımız neticesinde bayram ikramiyesi, banka promosyonu, düşük emekli aylıklarının yükseltilmesinin de aralarında olduğu birçok talebimiz karşılık buldu. Bu uygulamalarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, açıklamasında, asgari ücretin 2021 için net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendiğini anımsattı.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

2021 yılında Kurban Bayramı 20-23 Temmuz tarihlerine denk geliyor. Büyük ihtimalle ikramiye 12-19 Temmuz tarihleri arasında yatırılacak.

Emekliler, Temmuz ayında hem zam oranını öğrenecek hem de yeni maaşlarını cebine koyacak. Tam tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duyuracak.

KİMLER ALACAK?

SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek.

Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.