1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca emekliyi sevindirecek haber! Çifte zam müjdesi geldi! Bağ-Kur ve SGK emeklileri büyük zamdan yararlanabilecek...
Milyonlarca emekliyi sevindirecek haber! Çifte zam müjdesi geldi! Bağ-Kur ve SGK emeklileri büyük zamdan yararlanabilecek...

Milyonlarca emekliyi sevindirecek haber! Çifte zam müjdesi geldi! Bağ-Kur ve SGK emeklileri büyük zamdan yararlanabilecek...

Milyonlarca emekliye güzel haber! Çifte zam geliyor. SGK ve Bağ-Kur emeklileri büyük zamdan faydalanacak. Zam oranlarında rakamlar netleşiyor. Yeni maaşlar belirlenirken ek zam gündeme geldi.

A+A-

Milyonlarca emekliye güzel haber! Çifte zam geliyor. SGK ve Bağ-Kur emeklileri büyük zamdan faydalanacak. Zam oranlarında rakamlar netleşiyor. Yeni maaşlar belirlenirken ek zam gündeme geldi.

SSK ve Bağ-Kur emeklisi şimdiden yüzde 10.46’lık zammı garantiledi. Yılın son ayına ilişkin enflasyonun yüzde 4-5 dolayında çıkması en az yüzde 15’lik zammın kapısını açacak. Kamu çalışanları için devreye alınan ek zamdan emekli vatandaşların faydalanması da gündemde. Böylece milyonlarca emekli çifte zam almış olacak. Öte yandan emeklilerin gelirlerinin yeniden düzenlenmesi ile alakalı çalışmalar yürütülüyor. En düşük emekli maaşının da 1.500'den 2.000 TL'ye çıkarılması üstünde çalışılıyor.

Milyonlarca emekliye çifte zam müjdesi! Kamu personeline verilecek olan ilave zamdan emeklilerinde faydalanması gündemde.

SSK’dan ve Bağkur’dan emekli olan milyonlarca yurtdaşın maaşı ocak ve temmuzda olmak üzere her 6 ayda bir enflasyon verilerine göre artıyor. Bu senenin ilk 6 ayında yani temmuzda, SSK ve Bağkur’lu emekliler yüzde 8.45 zam almıştı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre; enflasyon temmuzda yüzde 1.80, ağustosta yüzde 1.12, eylülde yüzde 1.25, ekimde yüzde 2.39, kasımda ise yüzde 3.51 olmuştu. İkinci 6 aylık dönemin 5 ayında kümülatif yüzde 10.46’lık enflasyon rakamına ulaşıldı.

YÜZDE 16’YA ULAŞABİLİR

Geriye yalnızca aralık ayı enflasyonu kaldı. Kur ve hammadde etkisiyle aralık enflasyonunun da kasımın üstünde çıkabileceği ifade ediliyor. Merkez Bankası beklenti anketine göre aralık için enflasyon öngörüsü yüzde 3.37 düzeyinde. Kabaca yüzde 3-5 arasında beklenti olduğunu söyleyebiliriz. Bu beklentiye paralel 6 aylık enflasyonun da yüzde 13.70-16.00 arasında gerçekleşeceği hesaplanıyor. Yani maaşlara bu oranda zam yansıtılacak. Bunlara ek olarak emekli maaşında iyileştirme de öngörülüyor.

TABAN TUTARDA DA ARTIŞ

Geçen yıl SSK ve Bağkur emekli maaşının en düşüğü 1.500 tl'ye sabitlenmişti. Şimdi bu taban tutarın 2 000 tl'ye artırılması üstünde çalışmalar yapılıyor. Kamu çalışanlarına yönelik ek zammın emekliye de verilmesi planlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Emeklilerin gelirlerinin düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var. Bu çalışmayı çok ayrıntılı bir biçimde yürütüyoruz” demişti. Bu kapsamda seyyanen veya oransal bir artış gündeme gelecek. Ocak ayına kadar bu çalışmaların ayrıntıları ortaya çıkacak. Bu zam enflasyon farkının üzerine ilave edilecek.

OCAKTA SSK VE BAĞKUR EMEKLİSİ İLE DUL-YETİM MAAŞI TAHMİNİ NE OLUR? (TL)

NOT: En düşük maaş 1.500 tl'ye çıkarıldı fakat vefat eden emeklinin dul ve yetimlerine hissesi oranında maaş bağlanıyor. Bu sebeple hesap 500 liradan başlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.