1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Vatandaşa SGK'dan Erken Emeklilik Müjdesi Şimdi verildi! İşte detaylar...
Milyonlarca Vatandaşa SGK'dan Erken Emeklilik Müjdesi Şimdi verildi! İşte detaylar...

Milyonlarca Vatandaşa SGK'dan Erken Emeklilik Müjdesi Şimdi verildi! İşte detaylar...

SGK büyük müjdeyi verdi. Erken emekli olmak için bekleyenlere son dakika haberi verildi. Vatandaşlar araştırmaya devam ediyor. Prim gün sayısı ve çalışma senesini eksiksiz tamamlayanlar emekli olacakları günü bekliyorlardı.

A+A-

SGK müjdeyi verdi. Erken emekli olmak için bekleyenlere son dakika haberi verildi. Vatandaş araştırmaya devam ediyor. Prim gün sayısı ve çalışma senesini eksiksiz tamamlayanlar emekli olacakları günü bekliyorlardı.

SGK müjdeyi verdi. Erken emekli olmak için bekleyenlere son dakika haberi verildi. Bu yasayla beraber kimler erken emekli olabilecek?

Bağ-kur ve SGK çalışmalarını devam ettiriyor. Emekliliği hak eden yurttaşlar ve yaşı bekleyenler için büyük müjde geldi. Erken emeklilik için hak kazananlar kimler? 5.000.000 vatandaşı ilgilendiren gelişme yaşandı. Yasa sebebiyle artık beklemek mecburiyetinde kalmayacaksınız. Yaş bekleyen kişiler bir an evvel emekli olmayı hayal ediyordu. Çalışılmayan dönemler adına yapılan geri ödemelere dönük ödeme olanağı sağlandı. 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu kapsamında 41. Madde düzenlendi.

10 Yılda Emeklilik Mümkün Olacak?

SGK'dan gelen açıklamaya göre belli bir süre çalıştıktan sonra sakatlanan veya hastalanarak iş yaşamına ara vermek mecburiyetinde kalan yurttaşların yüzde 60'ın üstünde iş kaybı yaşadıkları takdirde malulen erken emekli olabilecekler. Bu emeklilik hakkı için 10 yıl sigortalı olmaları gerekmektedir. % 60 oranında işgücünde kayıp yaşamakta olan kişiler ve bakım sürecine muhtaç olanlar malul çocuğu olan anneler de erken emekli olabilecek.

Anne olanlar 6, askerlik borçlanması yapanlar 1 yıl erken emekli olacak
Kadınlarda sigortalı olduktan sonra doğurmaları ile 6 erken emekli olma olanağı sağlandı. Borçlanma sayesinde 3 çocuk doğuran bayanlar emekli olabilecek. Erkeklerde askerlik  borçlanması olanağından faydalanarak bir yıl daha erken emekli olabilme hakkı sağlanacak.

5 Yıl Daha Erken Emekli Olmak İçin Yapılması Gerekenler

5 yıl daha erken emekli nasıl olunur araştırılıyor. Ağır ve yıpratıcı işlerde çalışanlar kamu personeli ve işçiler prim hakkından yararlanacaklar. Memur ve işçilere prim hakkı sağlamakta olan bu düzenleme sayesinde bir çok vatandaş SGK’ya sorarak daha rahat bir biçimde bilgi alabilir. 

Hangi Süreler İçin Borçlanma Yapılabilecek?

Emekliliği erkene almak için bir çok kişi borçlanma hakkından yararlanabiliyor. Kadınlar doğum ile geçen süreleri borçlanırken erkekler askerlik borçlanması yapabilir.

Emekli sandığına tabi olanlar bedava dağıttığı izin ile geçen sürelerini borçlanabilir.

Sigortalı olunan süreç içerisinde herhangi bir suçtan dolayı tutuklanan ya da gözaltına alınan kişilerin bu suçtan beraat etmesi halinde tutuklu ya da gözaltında geçirdiği süreler borçlanılabilir.

Grev ve lokavt süresi boyunca çalışılmayan günler için borçlanma yapılabilecek

Hekimlerde fahri asistanlık ile geçen süreler borçlanılabilir.

Yarı zamanlı çalışan kişilerde 30 günden daha az olan çalışma hayatı olan kişilerde bu süreler borçlanma hakkına tabi olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.