1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca yurtdaşın maaşına gelen zam oranı: Temmuz ayı ile minimum ücret maaşları ne kadar olacak?
Milyonlarca yurtdaşın maaşına gelen zam oranı: Temmuz ayı ile minimum ücret maaşları ne kadar olacak?

Milyonlarca yurtdaşın maaşına gelen zam oranı: Temmuz ayı ile minimum ücret maaşları ne kadar olacak?

Temmuz ayı kamu personeli ve emekli yurttaşların maaş zam ayı oldu. Enflasyon oranlarına paralel olarak artış gösteren maaş zamlarından dul maaşlarından evde bakım ödemelerine, yaşlılık maaşından emekli maaşlarına yetim maaşlarından kamu personeli maaşlarına kadar pek çok oranda zam yapıldı. Bunun ardından minimum ücret ile çalışma hayatına devam

A+A-

Temmuz ayı kamu personeli ve emekli yurttaşların maaş zam ayı oldu. Enflasyon oranlarına paralel olarak artış gösteren maaş zamlarından dul maaşlarından evde bakım ödemelerine, yaşlılık maaşından emekli maaşlarına yetim maaşlarından kamu personeli maaşlarına kadar pek çok oranda zam yapıldı.

Bunun ardından minimum ücret ile çalışma hayatına devam etmekte olan yurttaşlar ne kadar maaş alacaklarını araştırmaya başladılar.
Temmuz ayı kamu personeli ve emekli yurttaşların maaş zam ayı oldu. Enflasyon oranlarına paralel olarak artış gösteren maaş zamlarından dul maaşlarından evde bakım ödemelerine, yaşlılık maaşından emekli maaşlarına yetim maaşlarından kamu personeli maaşlarına kadar pek çok oranda zam yapıldı. Bunun ardından minimum ücret ile çalışma hayatına devam etmekte olan yurttaşlar ne kadar maaş alacaklarını araştırmaya başladılar.

Temmuz ayı itibari il kamu personeli, sözleşmeli ve emekli yurttaşların maaşlarına % 8,45 oranında zam uygulandı. Yapılan hesaplamalara bakılacak olduğu zaman eşleri çalışmayan ve iki çocuğu olan en düşük kamu personeli maaşları da 4500 TL düzeyinden 4 bin 880 TL seviyesine kadar artış gösterdi.

SSK lı olarak yer alan ve 2000 senesinden önceden emekli olmak için hak kazanan yurttaşlar en düşük olarak 2 000 420 TL düzeyinden 2 000 624 TL seviyesine kadar zam aldılar. En düşük tarım mekli aylıkları da 1662 TL seviyelerinden 1802 TL seviyesine kadar artmış oldu. En düşük bağkur emekli maaşları da 1763 TL düzeyinden 1962 TL seviyesine kadar artış gösterdi. Bu anlarda dul maaşlarından evde bakım ödemelerine, yaşlılık maaşından emekli maaşlarına yetim maaşlarından kamu personeli maaşlarına kadar pek çok oranda zam gelmesi minimum ücretlere zam gelecek mi gelmeyecek mi soru işaretlerini yanı sıra getirdi.

Minimum ücret maaş zamları…

2021 senesinin ocak ayında minimum ücret maaşlarına gelen % 21,56 oranındaki zam sonrasında brüt maaş ödemeleri 3577 TL seviyesine net maaşları da 2825 TL seviyesine kadar artmıştı. Fakat temmuz ayı içerisinde minimum ücret maaşlarına bir zam gelmeyecek. Minimum ücret ile istihdam eden yurttaşlara her sene ocak ayı içerisinde bir kere toplu ödemeler yapılır. Bu sayede 2022 Ocak ayına kadar yeni bir zam söz konusu dahi değil. 2021 Ocak ayı içerisinde bekar olan bir minimum ücretle çalışan için AGİ ücret ödemeleri 268 TL olarak açıklanması ardından eşleri çalışmayan ve iki çocuğu olan için de 402 TL olarak açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.