1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Prim eksiği olan EPT'liler büyük müjde! Son dakika prim indirimi açıklandı! SGK resmi açıklama yaptı!
Prim eksiği olan EPT'liler büyük müjde! Son dakika prim indirimi açıklandı!  SGK resmi açıklama yaptı!

Prim eksiği olan EPT'liler büyük müjde! Son dakika prim indirimi açıklandı! SGK resmi açıklama yaptı!

EYT'nin yürürlüğe girmesine rağmen prim eksiği nedeniyle emeklilik hakkını elde edemeyenlere müjde geldi. SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından resmi bir duyuru yapıldı. EPT'liler (Eksik Primli Takılanlar) için yeni bir erken emeklilik düzenlemesi getirildi. Hem prim indirimi hem de borç yapılandırma imkanı sunuluyor.

A+A-

EYT'nin yürürlüğe girmesine rağmen prim eksiği nedeniyle emeklilik hakkını elde edemeyenlere müjde geldi. SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından resmi bir duyuru yapıldı. EPT'liler (Eksik Primli Takılanlar) için yeni bir erken emeklilik düzenlemesi getirildi. Hem prim indirimi hem de borç yapılandırma imkanı sunuluyor. Kamu borçlarının yapılandırılması süresi 1 ay uzatıldı ve başvurular hala devam ediyor. EYT'yi prim eksikliği nedeniyle kaçıranlar bu fırsatı değerlendirmemeli. Borç yapılandırmasıyla primlerini ödeyerek eksik prim gün sayısını tamamlayanlar, erken emeklilik hakkına sahip olabilecek. SGK son dakika duyurusu yayınladı. Yeni müjde haberimizde...

EYT yasasından faydalanamayan vatandaşlar, eksik prim gün sayısı nedeniyle yeni bir düzenleme bekliyorlardı. Beklenen düzenleme nihayet duyuruldu. EYT'yi prim eksikliği nedeniyle kaçıran vatandaşlar için borç yapılandırma süresi uzatıldı. Prim ve vergi borcu olan kişiler, borç yapılandırma düzenlemesiyle borçlarını kapatıp erken emeklilik hakkını elde edebilecekler. SSK ve BAĞ-KUR fark etmeksizin prim eksikliği olan herkesi kapsayan bir düzenleme söz konusu. EPT'liler, borç yapılandırma başvurusu yaparak eksik prim gün sayısını tamamlayabilir ve erken emeklilik hakkını elde edebilirler. Ayrıca, borç yapılandırma başvurusunda borcun bir bölümünü ödeme durumunda faiz indirimi de uygulanacak. Yani EYT'den yararlanmak için artık yeni bir fırsat sunuluyor. EPT'liler için son dakika duyurusu haberimizde...

EPT'liler için büyük müjde geldi. EYT yasası sayesinde milyonlarca vatandaş erken emeklilik hakkını elde etmişti. Yaklaşık 2,5 milyon vatandaş, bu düzenleme sonrasında emeklilik dilekçesi verirken, kademeli prim uygulamasının gelmesiyle birlikte ne yazık ki birçok kişi prim eksikliği nedeniyle emeklilik hakkını elde edemedi. Özellikle BAĞ-KUR'lular için kademeli prim sistemi oldukça olumsuz oldu. Ancak devlet, prim eksikliği olanlar için de adım attı. Bugün yeni bir müjde verildi.

Prim eksikliği olan EPT'lilere müjde! SON DAKİKA prim indirimi açıklandı, SGK resmen duyurdu. EYT'de prime takılanlar son dönemlerde EPT'liler olarak adlandırılmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, müjdeli haberi duyurdu. Prim eksikliği olanlar için de bir erken emeklilik imkanı sunuluyor. Yeni başlayan borç yapılandırma kanunu sayesinde prim borcunu yapılandıranlar, EYT'den yararlanabilecekler. Sosyal Güvenlik Kurumu, bu konuda yeni bir düzenleme yaparak borç yapılandırma süresini 1 ay uzattı.

Süre 1 ay uzatıldı, başvurular devam ediyor. Kamuya olan borçların yapılandırılması kanununda süre 1 ay daha uzatıldı. Bu kanun aynı zamanda EYT'de prime takılan, yani prim eksikliği nedeniyle emekli olamayan vatandaşları da kapsıyor. Prim borcu olan vatandaşlar, bu kanun sayesinde borçlarını yapılandırarak ödeme fırsatına sahip olacaklar ve böylece EYT'den de yararlanabilecekler.

EPT'liler için borç yapılandırma süresi 1 ay daha uzatıldı. Normal şartlarda 31 Mayıs 2023 tarihinde sona erecek olan kamuya olan borçların yapılandırılması başvuruları 30 Haziran 2023 tarihine ertelendi. Yani bu tarihe kadar başvurular kabul edilecek ve ilk taksit ödemesi Temmuz ayı sonunda yapılacak. Borç yapılandırma kanunuyla borcunu yapılandıranlar, 48 ay vadeden faydalanabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.