1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. PTT'den ihtiyaç sahiplerine kış ödemeleri başladı: Miktar arttı! PTT'den 2500 TL kış desteği İşte Başvuru detayları!
PTT'den ihtiyaç sahiplerine kış ödemeleri başladı: Miktar arttı! PTT'den 2500 TL kış desteği İşte Başvuru detayları!

PTT'den ihtiyaç sahiplerine kış ödemeleri başladı: Miktar arttı! PTT'den 2500 TL kış desteği İşte Başvuru detayları!

PTT, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi bireyler için yeni bir destek ödemesi başlatıyor. 2500 TL'ye kadar kış destek ödemesi sağlanacaktır. Başvuru şartları ve diğer detaylar belli oldu. PTT, ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım ödemeleri yapmaya devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan sosyal yardım imkanları...

A+A-

PTT, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi bireyler için yeni bir destek ödemesi başlatıyor. 2500 TL'ye kadar kış destek ödemesi sağlanacaktır. Başvuru şartları ve diğer detaylar belli oldu.

PTT, ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım ödemeleri yapmaya devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan sosyal yardım imkanları PTT aracılığıyla vatandaşlara sunulmaktadır.

PTT'nin yeni desteği, kış aylarında doğal gaz faturası yüksek gelenlere kış yardımı oldu. Doğal gaz yardımı almak isteyenler, bu yardımdan yararlanmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veya sosyal yardım ve dayanışma vakıfları aracılığıyla başvuruda bulunabilirler. PTT tarafından sağlanan kış desteğinden yararlanma koşulları da açıklandı. İşte PTT tarafından sağlanan 2500 TL'lik doğalgaz desteğinin detayları.

Yardıma ve desteğe ihtiyacı olan herkes devlete yönelir. PTT'nin dar gelirli bireyler için doğal gaz yardımı da dahil olmak üzere pek çok farklı sosyal yardım programı bulunuyor. Doğalgaz yardımına başvurmak için öncelikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları veya e-devlet üzerinden başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurusu onaylananlar nüfus cüzdanı ve doğalgaz faturası ile PTT şubesine giderek sosyal yardım alabilirler. PTT'den kimler sosyal yardım alabilir? Doğal gaz yardımından kimler yararlanabilir?

DOĞALGAZ DESTEĞİ ALMAK İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?

Bireylerin gelir durumu doğal gaz desteği alıyor sayılır. Doğalgaz yardımından hem ev sahibi hem de kiracı yararlanabiliyor. Doğalgaz yardımına başvurmadan önce hanedeki kişi başına düşen geliri değerlendirebilirsiniz. Hanedeki kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden az ise yardım başvurusunda bulunabilirsiniz. Doğalgaz tüketim desteği ödemesi büyük ve küçük şehirlerde değişiklik göstermekte ve kış ayları boyunca devam etmektedir.

2023 DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

2023 yılında doğalgaz yardım ödemesi büyük şehirlerde 2500 TL, küçük şehirlerde 900 TL'den başlayacak. İstanbul, Ankara veya İzmir gibi büyük bir şehirde yaşıyorsanız 2500 TL fatura desteği almanıza engel bir durum yok. Ödemenizi almak için nüfus cüzdanınız ve adınız-soyadınıza kayıtlı faturanız ile PTT şubelerine gidebilirsiniz. Doğalgaz tüketim desteğinden faydalanmak için 3 ay daha var. PTT, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında da doğalgaz yardımı yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.