1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. PTT'den ve Kamu Bankalarından 850 TL Ödeme Veriliyor, SGK Prim Şartı Olmadan Başvuru Yapabilirsiniz
PTT'den ve Kamu Bankalarından 850 TL Ödeme Veriliyor, SGK Prim Şartı Olmadan Başvuru Yapabilirsiniz

PTT'den ve Kamu Bankalarından 850 TL Ödeme Veriliyor, SGK Prim Şartı Olmadan Başvuru Yapabilirsiniz

Çalışmaya engeli bulunmayan herkes hem mevcut durumlarını rahat geçirmek hem de gelecekteki vakitlerini güvence altına almak adına çalışıyor.

A+A-

Çalışmaya engeli bulunmayan herkes hem mevcut durumlarını rahat geçirmek hem de gelecekteki vakitlerini güvence altına almak adına çalışıyor.

Çalışmaya engeli bulunmayan herkes hem mevcut durumlarını rahat geçirmek hem de gelecekteki vakitlerini güvence altına almak adına çalışıyor. Bu çalışmanın en büyük motivasyonu ise gelecekte emekli olarak ailelerine ve kendilerine bakım sağlamak ve zaman ayırmak oluyor. Ancak herkezin hayalleri gerçekleşmeyebilir ve emeklilik daima hak edilemeyebilir.

Emekli olmak için önce belirli bir hizmet süresi ve de yaş limitini doldurmak gereklidir. Buna ilave olarak, belirli bir süre içinde prim ödemesinin de yapılmış olması gereklidir. Ancak bazı yurttaşlar iş yaşamında yıllarını harcasa da emeklilik hakkını hak edemiyor. Bu gibi durumlarda ise akla gelen ilk, o kişilerin yaşlandıklarında nasıl geçim sağlayacakları oluyor. Ancak devletimiz bu yurttaşları desteklemeye devam ediyor.

Emekli Olamayan Mağdur Olmuyor!

65 yaşını doldurmuş ancak emekli olamamış kişiler SGK tarafından yaşayabilecekleri mağduriyetin önüne geçmek için yaşlılık aylığı bağlıyor. Bu aylığı almak için kişilerin bazı şartları yerine getiriyor olması lazım. Bu koşulların başında ise kesinlikle belirli bir yaşı doldurmak geliyor. Buna ilave olarak da SGK’dan herhangi bir biçimde maaş almıyor olmak gerekli ayrıca müracaat yapıldığı esnada, bir iş yerinde SGK’lı olarak çalışmıyor olmak gereklidir.

Yaşlılık Maaşı Alabilmek İçin Gerekli Koşullar!

Yaşlılık maaşı alabilmek için gerekli yaş sınırı, kişilerin çalışmaya veya sigorta başlangıç tarihlerine göre değişmektedir. Örneğin 8.9.1976 tarihi önce sigortası olan erkekler ile 8.9.1981 tarihi öncesi sigortalı olan bayanlar 50, erkek 55 yaşını doldurduysa ve en az 5000 prim günü ödemesine sahip olan bayanlar 50, erkekler 55 yaşında; 15 seneden beri sigortası olan ve de en az 3600 prim günü ödemesine sahip olan bayanlar 20, erkekler 25 senelik sigortalı bulunan ve de en az 5000 prim günü ödemesine sahip olanlar yaşlılık aylığını alabilmeye hak kazanıyor.

İlk kez 8.9.1999 ile 30.4.2008 tarihleri arasında sigortalı olarak çalışmaya başlayanlar için yaşlılık aylığı hakkı bayanlar için 58, erkekler için 60 yaşında oluyor. Ayrıca ez az 7000 prim ödeme gününe sahip olması gerekmektedir. Buna ilave olarak 25 senelik sigortalı olması ve 4500 prim ödeme gününe sahip olması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.