1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SGK’dan 25 Yıl Evli Kalanlara Büyük Müjde! Şartları Yerine Getiren Tüm Herkes Emekli Oluyor!
SGK’dan 25 Yıl Evli Kalanlara Büyük Müjde! Şartları Yerine Getiren Tüm Herkes Emekli Oluyor!

SGK’dan 25 Yıl Evli Kalanlara Büyük Müjde! Şartları Yerine Getiren Tüm Herkes Emekli Oluyor!

Daha önce hiç çalışmayan ve 25 yıl evli kalan ev hanımları, bazı koşulları sağlamaları durumunda emeklilik hakkı elde ediyor. Son dakika gelişmesi

A+A-

Geçmişinde hiç çalışmayan ve 25 yıl evli kalan ev hanımları, bazı koşulları sağlamaları durumunda emeklilik hakkı elde ediyor. Son dakika gelişmesi

Genç yaşta evlenip de çalışma hayatına katılamayan ve sigortalı olamayanlar için SGK’dan emeklilik fırsatı sunuyor. Geçmişinde hiç çalışmayan ve 25 yıl evli kalan ev hanımları, bazı koşulları sağlamaları durumunda emeklilik hakkı elde ediyor. Son dakika gelişmesi olarak yaşanan bu gelişme ile birlikte SGK’dan emekli olmak isteyenler için araştırmalar hız kazandı.

SGK’dan gelen bu son dakika gelişmesiyle birlikte çalışmayan ve en az 25 yıl evli kalan ev hanımları için emeklilik büyük umutlara vesile oldu. Evli olduğu için çalışmamış ve sigorta primini düzenli bir biçimde ödeyememiş olan ev hanımları bu primleri düzenli ilaçlanma ödemeleri halinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulmakta olan bu fırsattan yararlanabilecek.

Ev Hanımlarının Emeklilik Şartları Neler?

Normal çalışma koşullarında 2008 senesinden sonra çalışma hayatına başlayan bir kişinin emekliliği 2.700 prim günü yatırınca gerçekleşebilmektedir. Buna ilave olarak en az 20 yıl da çalışma hayatında olması gereklidir. Ancak Sosyal Güvenlik Kanunu gereğince, sigorta primi ödemeyen ve sigorta girişi olmayanlar emeklilik hakkında yararlanamıyor. Bu durumun yarattığı mağduriyetin giderilmesi için meclise sunulmakta olan yeni yasa teklifi ile birlikte, çalışmayan ya da çalışamayan bayanların emeklilik uygulamalarında ciddi değişiklikler meydana getirmesi öngörülüyor.

Söz konusu emeklilik düzenlemesi için TBMM komisyonuna teslim edilen yasa teklifi uyarınca en az 25 sene evli kalmak ve 50 yaşını doldurmuş olmak temel koşulları arasında yer almakta. Emeklilik hakkından yararlanmak için ev hanımlarının bu temel iki koşulu taşıması gereklidir. Bu koşullara ilave olarak SGK ile daha öncesinden bir bağının bulunmaması, belli bir süre çalışmış ve SGK kayıtlarının olması durumunda ise emeklilik başvurusu yapmış oldukları süre içerisinde SGK kayıtlarının olmaması, 1995 yılı ve öncesinden itibaren evli olmak ve en az 25 yıl evli kalmak, en az 50 yaşını doldurmuş olmak, 18 yaşından büyük olmak, malullük ve yaşlılık maaşı almamak, gelir vergisi ödememek temel şartlar arasındadır.

Emeklilik Nasıl Olacak?

Çalışmayan ve ev hanımı olan kadın, borçlanarak prim ödemesi gerçekleştirecek ve emekli olabilecek. Prim ödemeleri ise her ay düzenli ilaçlanma SGK’ya yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.