1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son dakika açıklaması 1.000 TL ek zam müjdesi geldi! Flaş açıklama, milyonlarca vatandaişı ilgilendiriyor! Sonunda maaşlara beklenen zam yapılacak...
Son dakika açıklaması 1.000 TL ek zam müjdesi geldi! Flaş açıklama, milyonlarca vatandaişı ilgilendiriyor! Sonunda maaşlara beklenen zam yapılacak...

Son dakika açıklaması 1.000 TL ek zam müjdesi geldi! Flaş açıklama, milyonlarca vatandaişı ilgilendiriyor! Sonunda maaşlara beklenen zam yapılacak...

1.000 TL ek zam talebi geldi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yapmış olduğu açıklamada, 5. Dönem Toplu Sözleşmesiyle kamu personeli ve kamu personeli emeklilerinin maaşlarına geçen sene yüzde 4 4, bu sene ise yüzde 3 3 zam yapıldığını anımsattı.

A+A-

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun karar vermiş olduğu bu sözleşmeyle kamu personeli ve kamu personeli emeklilerin maddi kayıplara uğradığını dile getiren Kahveci, şöyle konuştu:

"Bu dönemde TÜİK'in belirlemiş olduğu senelik enflasyon ortalama yüzde 14,6 olsa da çeşitli mal ve hizmetler yaklaşık yüzde 28, ulaştırma yüzde 21, gıda yüzde 20, ev eşyası yüzde 18, sağlık harcamaları yüzde 16 oranında zamlandı.

Memur maaşları senelik ortalama 463 lira artarken, aynı dönemde dört kişilik ailenin insanca yaşamak için vazgeçemeyeceği mecburi harcamaları 965 lira yükseldi. Hal böyle olunca kamu personeli ve emeklilerimizin alım gücü seneden yıla azalıyor. Aile bütçesindeki açık hergün biraz daha büyüyor."

"YATIRIM ARAÇLARI KARŞISINDA MEMUR MAAŞLARI ERİDİ"

Enflasyonun toplumsal boyuttaki en olumsuz etkilerini dar ve sabit gelirlilerin yaşadığını söyleyen Kahveci, şunları kaydetti:

"6. Dönem Toplu Sözleşmesiyle kamu personeli ve kamu personeli emeklilerinin maaşlarına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7 ve enflasyon farklarından oluşan zam geldi. Gerek açıklanan fotoğrafı enflasyon gerekse yatırım araçları karşısında kamu personeli maaşlarının eridiği ve yapılan artışların az geldiği açık. Son dönemde pek çok ürün ve hizmete yapılan fahiş zamlar, desteğe en çok ihtiyaç duyan kesimlerin başında maaşları enflasyonun bile altında kalan kamu görevlileri ve emeklilerinin olduğunu gösteriyor.

Ortaya çıkan mağduriyetleri gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve alım gücünü yükseltmek amacı ile kamu personeli ve emeklilere de bir destek paketi açıklanması ve kamu görevlilerine aylık 1000 lira ek zam verilmesi mecburi hale gelmiştir."

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN RANDEVU TALEP EDİLDİ

Kahveci, 6. Dönem Toplu Sözleşmesindeki refah payı taleplerinde ısrarlı olduklarını belirterek, "Artan milli gelirin adil bir şekilde paylaşılması ve gelir dağılımında adaletin sağlanması için muhakkak kamu görevlilerinin maaşlarına enflasyonun üstünde artış yapılmalı. Bunun için yapılması gerekli olan her sene oransal artışlardan bağımsız yüzde 3 refah payı verilmesidir." dedi

Çalışma hayatında çözüm bekleyen en önemli başlıkları "Memur Paketi" adı ile kamuoyuyla paylaştıklarını anımsatan Kahveci, şöyle devam etti:

"Bu pakette yer vermiş olduğumuz sorunlar çözüldüğünde çalışma hayatında ciddi rahatlama olacak. Konfederasyon olarak Sayın Cumhurbaşkanı'ndan başta ek zam ve refah payı olmak üzere patenti bizlere ait olan 'Memur Paketi'mizin içinde yer alan tüm konuları görüşmek ve aktarmak üzere randevu talebinde bulunduk. Bu randevunun gerçekleşmesi halinde bütün bunları kendilerine ayrıntılı bir dosya ile sunacağız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.