1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika! Engelli maaşları belli oldu! Tüm Engellilerin maaşı işte şu şekilde artıyor!
Son Dakika! Engelli maaşları belli oldu! Tüm Engellilerin maaşı işte şu şekilde artıyor!

Son Dakika! Engelli maaşları belli oldu! Tüm Engellilerin maaşı işte şu şekilde artıyor!

Yeni engelli maaşları hesaplandı. Engellilerin aylık kazancı artıyor. Ocak ayından itibaren çoğu vatandaşın geliri artacak. Engellilerin alacağı ücret belli oldu. Bazıları da yeni yılda netleşecek olup yine de şu bilgiler edinildi. İşte yeni bilgiler.

A+A-

Yeni engelli maaşları hesaplandı. Engellilerin aylık kazancı artıyor. Ocak ayından itibaren çoğu vatandaşın geliri artacak. Engellilerin alacağı ücret  belli oldu. Bazıları da yeni yılda netleşecek olup yine de şu bilgiler edinildi.

İşte yeni bilgiler.
Yapılan Yüzde 16.2'lik artış tahminine göre yüzde 40-69 arası  engeli olan vatandaşların maaşı 661,13 TL’den 768,23 TL’ye, yüzde 70 ve üzeri engeli olanların maaşı da 991,69 TL’den 1152,34 kuruşa yükseltilecek.
Bu maaştan yararlanmak için aranılan aile içinde kişi başı gelirin sınırı ise 852 TL’den 1417 TL’ye çıkarılacağı duyuruldu.

Engelli yakınlarına ise ödenen maaş 661,13 TL’den, artış oranı yüzde 16,2 olur ise 768,23 TL’ye yükselmiş olacak.

Evde bakıma muhtaç olan yaşlı ve engelliye bakanlara ödenecek olan para 1797 TL tutarındaki maaş, artış yüzde 16,2 olur ise 2089 TL’ye yükselecek. Bu olay için aile içinde kişi başı gelir sınırı 2835 TL  olmuş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.