1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika SGK'dan Öyle Bir Haber Ki Resmi Gazetede Yayınlandı! Çalışanlara büyük müjde! Emeklilik yaşı düşürüldü!
Son Dakika SGK'dan Öyle Bir  Haber Ki Resmi Gazetede Yayınlandı! Çalışanlara büyük müjde! Emeklilik yaşı düşürüldü!

Son Dakika SGK'dan Öyle Bir Haber Ki Resmi Gazetede Yayınlandı! Çalışanlara büyük müjde! Emeklilik yaşı düşürüldü!

SGK kapsamında sigortalı iş hayatına devam eden yurttaşlar çalışma hayatları boyunca ne zaman emekli olacaklarını merak ediyor. Sosyal güvenlik sisteminden gelen bilgilere göre belirli koşullara uygun yurttaşlar borçlanma yöntemi ile erkenden emekli olma hakkına sahibi olacaklardır. Ne zaman emekli olurum?

A+A-

SGK kapsamında sigortalı istihdam eden yurttaşlar çalışma hayatlarının sonunda ne zaman emekli olacaklarını merak ediyor. Sosyal güvenlik sisteminde gelen bilgilere göre belirli koşullara uygun yurttaşlar borçlanma yöntemi sayesinde erkenden emekli olma haklarının sahibi olacaklardır.

Prim borcu olan yurttaşlar borçlanma sayesinde eksik primleri kapatabilecekleri gibi, prim borcu olmayan yurttaşlar yaş hadlerinden indirim yapabilecekler. Bu sayede 49 ila 51 yaşında erkenden emekli olma şansları gelecek. Peki, kimler hangi şartlar ile erkenden emekli olacaklar?

Hangi meslek dallarında erken emeklilik fırsatları sunulacak?
Su altında çalışanlar,
Emniyet ve MİT mensubu,
İtfaiyeci,
Gazeteci,
Madenci,
Demir-Çelik İşçileri
TSK görevlileri çalıştıkları mesleklerin yıpratma oranlarına göre 60 ila 180 gün arasında erkenden emekli olabilecekler. Yıpranma payları ile indirim hadlerinden yararlanabilecekler.

Eğer yurttaşlar prim borcu var ise yıpranma payı sayesinde prim borcunu ödeyebilecekleri gibi, prim borçlarını tamamlayan yurttaşlar üç yıla kadar yaş hadlerinden indirime gidebilirler.

Staj sigortasıyla erken emeklilik…

Staj sigortasıyla erken emeklilik isteyen yurttaşlar için artık fırsatlar geliyor. Staj sigortası sayesinde yurttaşlar 1 ila 2 yıl arasında daha erken emekli olma haklarının sahibi olacaklar.

Doğum borçlanması ile erken emeklilik…

Doğum borçlanması ile erken emeklilik ile bayanlar en fazla 3 çocuk ile borçlanma yapabilecekler. Her çocuk için ikişer yıl borçlanma yapabilecek anne adayların doğum yapmadan önce sigortalı şekilde çalışması ve doğumun ardından işlerine geri dönmesi gerekir. Bu kapsamda daha erken emekli olabilecekler.

Askerlik borçlanması ile erken emeklilik…

Askerlik borçlanması ile erken emeklilik ile ortalama olarak 1 ila 2 yıl arasında fırsatlar sunulacak. Askere gitmeden önceden erkekleri askere gitmiş olması, askerde oldukları sürede iş verenler tarafından primlerin ödenmemesi koşulu aranır. Bu sayede erken emeklilik fırsatları verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler