1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika Haberi 5 aylık enflasyon veri ortaya çıktı! SSK ve Bağ-Kur’lu en düşük emekli maaş zammı 1.797 TL olacak! 17 milyon kişi bu zammı heyecanla bekliyor!
Son Dakika Haberi 5 aylık enflasyon veri ortaya çıktı! SSK ve Bağ-Kur’lu en düşük emekli maaş zammı 1.797 TL olacak! 17 milyon kişi bu zammı heyecanla bekliyor!

Son Dakika Haberi 5 aylık enflasyon veri ortaya çıktı! SSK ve Bağ-Kur’lu en düşük emekli maaş zammı 1.797 TL olacak! 17 milyon kişi bu zammı heyecanla bekliyor!

Emekli ve kamu personeli memur maaşlarında da değişiklik yaşanacak. SSK Bağ-Kur'lu emekli maaş zammı en düşük 1.797 TL olacak. İşte; milyonlara emekli vatandaşın beklediği zam haberiyle ilgili ayrıntılar!

A+A-

Emekli ve kamu personeli memur maaşlarında da değişiklik yaşanacak. SSK Bağ-Kur'lu emekli maaş zammı en düşük 1.797 TL olacak. İşte; milyonlara emekli vatandaşın beklediği zam haberiyle ilgili ayrıntılar!

Sayıları yaklaşık 17 000 000a yaklaşan milyonlarca emekli ve kamu personeliun beklediği rakamlar açıklandı. Kasım ayı enflasyonunun açıklanmasıyla beraber milyonlarca kamu personeli 5 aylık veriye ulaştı. Maaş zammının netleşmesi için geriye yalnızca Aralık ayı enflasyon verisi kaldı. 2022 senesinin Ocak ayında verilecek zam oranı, Haziran ile Aralık ayı arasında oluşacak 6 aylık enflasyon oranı kadar olacak.

Emekli ve kamu personeli maaşlarında da değişiklik yaşanacak. SSK Bağ-Kur'lu emekli maaş zammı en düşük 1.797 TL olacak. İşte; milyonlara kişinin beklediği zam haberiyle ilgili ayrıntılar!

SSK Bağ-Kur'lu emekli maaş zammı en düşük ne kadar olacak? 5 aylık veri ortaya çıktı! Yaklaşık 17 000 000 kişinin beklediği zamda ayrıntılar günden güne belli oluyor. Ocak ayının hemen başında gelecek enflasyon verileriyle beraber; emekli ve kamu personeliların yüzde kaç zam alacağı ortaya çıkacak. 5 aylık enflasyon rakamına göre ise SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 10.48 oranındaki zammı kesinleşmiş oldu.

Peki; yeni senede kim ne kadar maaş alacak? Detaylar haberimizde!

Yaklaşık 13 000 000 emekli ve 4 milyondan fazla kamu personeliun beklediği enflasyon rakamları açıklandı. Kasım ayı enflasyonu ile beraber 5 aylık enflasyon da ortaya çıkmış oldu.

BİR VERİ KALDI

SSK ve Bağ-Kur emeklileri her sene iki zam alıyor. Ocak ve Temmuz aylarında verilen zamlar bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar oluyor.

2022 senesinin Ocak ayında verilecek zam oranı da Haziran ile Aralık ayı arasında oluşacak 6 aylık enflasyon oranı kadar olacak. Bu oranın belirlenmesine bir veri kaldı.

Aralık enflasyonu açıklandığı zaman SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı da kesinleşmiş olacak. 5 aylık enflasyon rakamına öre ise SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 10.48 oranındaki zammı kesinleşmiş oldu.

Bu rakamın üzerine Aralık enflasyonu da ilave edilerek 2022 senesinin ilk zammı belirlenecek. Yıl sonu enflasyon oranının yüzde 24 olacağı tahminine göre ise 6 aylık zam yüzde 14.33 olarak hesaplanıyor.

Yüzde 10,48 olarak belirlenen 5 aylık enflasyon kamu personeli ve kamu personeli emeklilerinin Ocak zamlarını da değiştirdi.

Memur ve kamu personeli emeklileri toplu protokol zammına ilaveten Temmuz'daki yüzde 3'luk zammın üstünde oluşan enflasyonu da fark olarak alıyor.

5 aylık rakamdan yola çıkıldığında kamu personeli ve kamu personeli emeklilerinin 5 aylık zammı yüzde 5'lik toplu protokol artışı ve 7.48 oranındaki enflasyon farkından oluşuyor.

Bu durumda kamu personeli ve kamu personeli emeklilerinin 5 aylık zammı yüzde 12.48 oranını buluyor.

Yukarıdaki yüzde 24'luk tahminden yola çıkıldığında ise kamu personeli ve kamu personeli emeklilerinin yıl sonu zammı yüzde 5 + 11,33 olacak.

Bu da toplamda yüzde 16.33'lük zamma karşılık gelecek. Kesin rakam Aralık enflasyonunun açıklanacağı 3 Ocak tarihinde belli olacak.

aaassert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.