1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika Hesaplara 1.544 TL Para Yattı! Hemen TC kimlik numarasıyla Hesaplarınızı kontrol edin
Son Dakika Hesaplara 1.544 TL Para Yattı! Hemen TC kimlik numarasıyla Hesaplarınızı kontrol edin

Son Dakika Hesaplara 1.544 TL Para Yattı! Hemen TC kimlik numarasıyla Hesaplarınızı kontrol edin

Evde çalışanlara büyük müjde! Her ay 1544 TL maaş verilecek… Hemen başvurabilirsiniz! Sosyal devlet anlayışla birlikte yurttaşlar için her ay düzenli maaş ödemelerine devam ediyor. Bunlardan bir diğeride evde bakım maaş ödemeleri oluyor. Şu an yapılan ödemelerden ortalama olarak 600 000 üstünde vatandaş yararlanıyor. Evde bakım maaş ödemeleri için

A+A-

Evde çalışanlara büyük müjde! Her ay 1544 TL maaş verilecek… Hemen başvurabilirsiniz! Sosyal devlet anlayışla birlikte yurttaşlar için her ay düzenli maaş ödemelerine devam ediyor. Bunlardan bir diğeride evde bakım maaş ödemeleri oluyor. Şu an yapılan ödemelerden ortalama olarak 600 000 üstünde vatandaş yararlanıyor. Evde bakım maaş ödemeleri için belirli bir takvim olmasa bile 7,9 milyar ödemeler devam ediyor.

Eve giren ödemelere bakılarak yapılan yardımların genelinde asgari tutarın üçte birinin altında olmasına dikkat ediliyor olsa bile emeklilere verilen promosyon bu hesaplamaveyahil edilmiyor.

Evde hasta bakımı yapan şu anda yüz binlerce vatandaş için verilen maaşlara zam yapıldı. Ay itibari ile ödemeler 1544 TL ye artış gösterdi. Bu noktada haneye giren gelir miktarı koşuluna bakılmıyor. Hasta kişilere değil parayı alacak kişilerin hane gelir miktarına bakılıyor. Bu rakam 2020 senesinde yapılan hesaplamalara göre AGİ hariç asgari ücretin üçte birinin altında olması lazım.

Bazı şartlar gerekmektedir…

Evde bakım parası alabilmek için hastaların veya yaşlı yurttaşların rapor alma koşulu gereklidir. Bunun beraberinde hekimlerin da rapora bakıma muhtaç ibaresi koşulu istenir. Bir yandan da bakım maaşı alacak kişilerin engelli veya yaşlı akrabalarının bulunması gerekir. Eğer bakacakları kişiyle ilişkileri yoksa bu kez de yasal varisi olma koşulu isteniyor.

Gelir koşulunda artış…

Evde bakım ödemesi alan kişilerin paralarına bakılacak. Haneye giren gelir miktarlarına bakılacak. Hane içerisindeki tüm gelir miktarlarına bakılarak yapılacaktır. İkramiyeler de hariç tutulacak. Kurban ve ramazan bayramlarında verilen 1000 TL promosyon ödemeleri bu hesaplamalara tabi tutulmaz.

Başvuru taşra müdürlüklerinde yapılacak.

Evde bakım parası almak için Aile ve sosyal politikalar il müdürlüklerine veya ilçe müdürlüklerine gidilerek müracaat yapılması gerekir. Yapılan müracaat kapsamında yetkililer incelenecek. Evde bakım parası alanlar için maaş bağlanacak ve bir sonraki ayın sonrasında ödemeler başlanır.

Evde bakım parası almak için istenilen şartlar

Engellilik maaşı yardımları için belirlenen oran %50 ve üzeri
Gelir koşuluna bakılırken tek kişi değil hane içerisindeki kişi başı gelir 1.402,18 TL

Ödeme periyodu her ay düzenli yapılır
Eski maaş kapsamında ödenen tutar 1.460,61 TL
Zam oranı yeni ay içerisinde %5.75
Yeni maaşa gelen zam oranlarının ardından ödenecek tutar 1.544,61 TL
Evde bakım maaşı hangi illerde yatacak?
15 Eylül tarihinde yapılan ödemeler belirli illerde gerçekleşti. Ödemelerin yapıldığı iller;

Aksaray
Diyarbakır
Mersin
Tekirdağ
Uşak
Bilecik
Antalya
Bursa
Adana
Tokat
Ordu
Edirne
Konya
Aydın
İstanbul
Adıyaman
Hatay
İzmir
Balıkesir
Afyon Karahisar
Kırklareli
Zonguldak
Şanlıurfa
Manisa
Denizli
Samsun
Kayseri
Giresun
Bolu olarak gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.