1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son dakika kredi müjdesi! 2 yıl geri ödemesiz, 120 aya kadar vade imkanı ile 100 Bin TL ödenecek!
Son dakika kredi müjdesi! 2 yıl geri ödemesiz, 120 aya kadar vade imkanı ile  100 Bin TL ödenecek!

Son dakika kredi müjdesi! 2 yıl geri ödemesiz, 120 aya kadar vade imkanı ile 100 Bin TL ödenecek!

İstihdama destek olmak amacı ile başlatılan destek paketi sürecinde şartlar belli oldu. 2 yıl ödemesiz kredi kullanımı mümkün. 10 yıla kadar da vade seçeneği bulunuyor.

A+A-

2 yıl ödemesiz kredi kullanımı mümkün. 10 yıla kadar da vade seçeneği bulunuyor. İstihdama destek olmak amacı ile başlatılan destek paketi sürecinde şartlar belli oldu.

Kredi kullanmayı planlayanlar için avantajlı kredi paketi devreye alındı. 500 000 tl'ye varan kredi desteğinden faydalanmak isteyen kişiler müracaat koşulları ile alakalı ayrıntıları araştırmayı devam ettiriyor. İşte hem istihdama hem de esnafa destek olacak o destek paketinin ayrıntıları…

ESNAFA DESTEK PAKETİ KİMLERE VERİLİYOR, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İlave istihdama destek paketi ile 50 kişinin altında çalışan olan şirketlere, istihdama kattıkları her yeni sigortalı çalışan için azami 100 000 TL kredi garanti fonu kefaleti ile krediye erişim olanağı sağlanacak. Paketten yararlanmak isteyen işletmelerin 12 ay boyunca ödediği SGK işçi ve işveren payları, İŞKUR aracılığı ile kredi taksit faizlerinden düşülecek. Böylece yeni istihdam yaratan işletmelerimize faizsiz kredi olanağı sunulmuş olacak.

Kısa sürede 13 000 işletmenin bu krediden faydalanmaları sağlanarak 55 bin yeni istihdamın önü açılacak. Bu proje tamamlandığında 125 binin üstünde ilave istihdam rakamına ulaşılacağı öngörülüyor.

5 kamu bankası  kullandırılacak kredinin ilk 6 ayında anapara ödemesi, ilk 12 ayında faiz ödemesi olmadan toplam 24 ay vade sağlanıyor. İşletmeler her bir ilave istihdam için 100 000 TL olmak üzere en çok 500 000 TL kredi kullanabiliyor.

İkinci paket ise imalata dayalı ithal ikamesi destek paketi. Bu kapsamında uzun süreli kredi olanağı oluşturarak üretimi ve ihracatı önceleyen yatırımları desteklenecek. Aralarında kamu ve özel bankaların yer aldığı 13 bankadan 24 aya kadar ödemesiz dönem dahil olmak üzere 120 aya kadar vade ile yatırım kredisi olanağı sağlanıyor.

KOBİ'lerin 38 milyon TL ye kadar kullanabilecekleri yatırım kredilerine yüzde 90 oranında kefalet sağlanacak. Daha büyük ölçekli işletmelerin 294 milyon TL'ye kadar kullanabilecekleri yatırım kredilerine de yüzde 85 oranında kefalet sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.