1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika Ne altın ne dolar! İslam Memiş zengin edecek formülü duyurdu 1 yılda ikiye katlarsınız...
Son Dakika Ne altın ne dolar! İslam Memiş zengin edecek formülü duyurdu 1 yılda ikiye katlarsınız...

Son Dakika Ne altın ne dolar! İslam Memiş zengin edecek formülü duyurdu 1 yılda ikiye katlarsınız...

Altın uzmanı İslam Memiş gün geçtikçe yükselen dolar kuru ve altın fiyatları yerine bu sefer gümüş değerlendirmesinde bulundu. Gümüşe yatırım yapılır mı? Gümüş fiyatlarının fırladığını, altından çok kazandırdığını dile getiren İslam Memiş "Neyiniz var neyiniz yok gümüş yapın demiştim"

A+A-

Gümüşe yatırım yapılır mı? Gümüş kazandırır mı? Vatandaş yeni yatırım aracını buldu. Altın Uzmanı başarılı ekonomist İslam Memiş 2021 gümüş yorumları devamlı gündeme gelmeye başladı. Genellikle altın yorumları yapan İslam Memiş, altın yerine gümüş alın analizleriyle dikkat çekiyor.

Yatırım tavsiyesi vermeden, yalnızca tahminlerini paylaşan İslam Memiş 2023 gümüş tahminleri ağızları açık bıraktı. Platin yorum yapmayan İslam Memiş, altından sonra gümüşe odaklandı. “Gümüş ons bazında ve TL bazında kazandıracak” öngörüsünü paylaşan İslam Memiş’in çarpıcı analizi ve ayrıntılar haberimizde.

"Neyiniz var neyiniz yok gümüş yapın demiştim"

Gümüş fiyatlarının fırladığını, altından çok kazandırdığını dile getiren İslam Memiş, “Türkiye genelinde hem fiziki hem ihtiyat tarafında gümüş talebinin arttığını gördük. Özellikle 2022 senesinde covid-19 salgının global piyasalardaki kaosla beraber ons fiyatı 12 dolardan 30 dolara çıktığını, gram fiyatının 2 buçuktan 7 buçuk seviyesine çıktığını görerek altından daha çok kazandırdığını gördük. Gümüşün gram fiyatı 2.5 liraydı. Ons fiyatı 12 dolardı. Neyiniz var neyiniz yok gümüş yapın demiştim" ifadelerini kullandı. Peki, gümüş nerelerde kullanılmaktadır ve ne işe yarıyor?

Gümüşün çok bereketli ve yararlı bir kıymetli metal olduğunu dile getiren, özellikle son zamanlarda salgın hastalıklarla beraber ihtiyacın arttığını vurgulayan Altın tahmincisi İslam Memiş, "Gümüş tıp alanında çok kullanılacak olan bir emtia. Mikrop ayırıcı olduğu için ciddi rağbet görüyor. Özellikle sanayide, otomotivde çok kullanılacak olan bir emtia.

Bu emtialara fiziki olarak ihtiyacı var emtiaların. Özellikle Çin ilk sırada olmak üzere panellerde gümüş kullanıldığını unutmamak gerekmektedir. Fotoğrafçılık piyasasında, yara bantlarında bile gümüş kullanılmaktadır. Gümüş bulunmaz bir nimet olmaya devam edecek. Gümüş fiziki anlamda dünyanın gün geçtikçe fazla talep karşısında daha çok ihtiyacı olan emtiadır. Dünya genelinde ciddi bir gümüş talebi var. Fiziki gümüşe ulaşmak çok zor” ifadelerini kullandı.

Peki, gümüş fiyatları ne kadar artacak

Gümüşün ekrandan değil, sanal değil, muhakkak fiziki alınması önerisini paylaşan İslam Memiş, “Sanal ortamda aldığınız yatırımlar muhakkak değer kazanıyor. Dünyanın bunlara fiziki olarak ihtiyacı olacak. Dünya ülkeleri fiziki olarak gümüş bulmakta zorlanacak. Fiziki gümüşle sanal gümüş arasında fiyat farkını net şekilde görmüş olacağız. Dünya ülkeleri fiziki gümüş lazım diyecek. Bugün piyasada 24 dolarsa bana 40 dolara satar mısın diyecek. Fizikinin hem saklama hem maliyet noktasında farklılığı var.

Fiziki birikim yapan yurttaşlar gelecek senelerde iyi ki fiziki almışım diyecek. Bu söylediklerimi hatırlatırım. Fiziki birikimlere ne kadar önem verdiğimi çok daha iyi anlayacaksınız” diyerek vatandaşı uyardı. Peki, gümüş ne kadar olacak?

Altın uzmanı İslam Memiş konuşmasının sonunda ise, “Gümüşün gram fiyatı hem onstan hem dolar/TLden besleniyor. Gümüşün ons fiyatı altının ons fiyatı gibi 2021 senesinde bilerek baskılandı. Neden? Çünkü dünyada enflasyon patlak verdi. İnsanlara bu enflasyonun geçici olduğuna inandırmak için altın ve gümüşü baskıladılar. 2021 senesinde gümüşün onsu 30 doları tekrar gördü. Bugünlerde 21.80-22.10 dolar arasında.

21.80 dolar seviyesi uzun süreli yatırımcı için ons bazına bulunmaz fırsat. 2022 senesinde öngörüm 50 dolara çıktı. Gram bazında dolar/TL kurunda köpük fiyatlama var. 3 haftadır bu seviyeden gümüş alınmaz diyordum. Bu seviyelerden benim öngörüme göre 9 liranın altına sarktığında gümüş alırım. Uzun vadeli yatırımcı bu seviyedense beklemeyi tercih etmeli.

Ne olur ne olmaz ben doların düşeceğine inanmıyorum diyen yatırımcılar var ise alabilirler. 10 tl'ye alan en geç 1 veya 2 sene sonra iki katına satar” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.