1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika PTT'den Milyonlara kişi Anında 700 TL Çekebilirsiniz! Çalışan Çalışmayan yaşlı genç Herkese Tek Seferde Ödeme Yapılacak
Son Dakika PTT'den Milyonlara kişi Anında 700 TL Çekebilirsiniz! Çalışan Çalışmayan yaşlı genç Herkese Tek Seferde Ödeme Yapılacak

Son Dakika PTT'den Milyonlara kişi Anında 700 TL Çekebilirsiniz! Çalışan Çalışmayan yaşlı genç Herkese Tek Seferde Ödeme Yapılacak

PTT'den ödeme müjdesi! PTT 700 TL anında ödeme yapıyor. Devlet tarafından yurttaşlara oluşturulan bir çok destek ödemesine yönelik müracaatlar devam ediyor.

A+A-

Çocuk sahibi olan ailelere verilen desteklerden birisi de doğum desteği. Bu destek ödemesi çerçevesinde 400, 500 ve 700 TL destek ödemesi gerçekleştiriliyor. Peki nasıl müracaat yapılır? Başvuru şartları neler? Detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Doğum desteği, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik verilen destek ödemelerinden birisi olarak bilinmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal destek ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor ve müracaat yapmayan herkes hala başvurabiliyor. Başvuruda bulunan ihtiyacı olanlara PTT aracılığı ile ödemeler gerçekleştiriliyor. Vatandaşlara destek olmak adına bir çok ekonomik destek yurtdaşın güvenliğini sağlamak adına gerçekleştiriliyor.

PTT'den Anında Çekebilirsiniz!

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere bir çok kalemde destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. Bu ödemelerden birisi de doğum desteği olarak bilinmekte. Bireysel bazda ve tek bir seferde birinci çocuk için 400 TL, ikinci çocuk için 500 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar içinse 700 TL doğum desteği ödemesi devlet tarafından gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan doğum desteği için müracaatlar alınmaya devam ediyor. 400 TL'den 700 TL'ye kadar doğum desteği ödemesini PTT sizlerde anında çekebilirsiniz.

700 TL'ye Kadar Doğum Desteği Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bireysel bazda ve tek bir seferde birinci çocuk için 400 TL, ikinci çocuk için 500 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar içinse 700 TL doğum desteği ödemesi gerçekleştiriliyor. Kamu çalışanlarına ise sözleşmeleri gereğince, kurumlarından aldıkları doğum desteği miktarı ile belirttiğimiz bu tutarlar arasındaki fark ödenmektedir. Kurumlarından elde ettikleri ödeme daha çok ise doğum desteği ödemesi gerçekleştirilmeyecektir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Doğum desteğine yönelik müracaatlar, canlı doğumun ardından alakalı nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde kayıt işlemleri yapıldıktan sonra "Doğum yardımı müracaat dilekçesinin" tam olarak tamamlanması ve imzalanmasından sonra şahsen, iadeli taahhütlü posta ya da kargo yoluyla gerçekleştirilmektedir.

Kimler Bu Destekten Faydalanabilecek?

Doğum desteği, T.C. Vatandaşları ile Mavi kart sahiplerine verilmektedir. Annenin ya da babanın ya da her ikisinin de T.C. Vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olması istenmektedir. Doğum yardımı 15 Mayıs 2015 tarihinde ve ardından gerçekleşen tüm canlı doğumlar için verilmektedir.

Bu tarih öncesindeki çocuklara doğum destek ödemesi gerçekleştirilmez. Ancak ödemeler gerçekleştirilirken çocuk sayısının belirlenmesinde bu tarihten önce dünyaya gelen çocuklar dikkate alınmaktadır.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.