1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SSK, Bağ-Kur emeklilerine büyük müjde! Emekli maaşlarına 2022 Yılında en büyük zam geldi! Maaşlar belli oldu!
SSK, Bağ-Kur emeklilerine büyük müjde! Emekli maaşlarına 2022 Yılında en büyük zam geldi! Maaşlar belli oldu!

SSK, Bağ-Kur emeklilerine büyük müjde! Emekli maaşlarına 2022 Yılında en büyük zam geldi! Maaşlar belli oldu!

Emekli maaşı ile alakalı çok sayıda tahmin var. Özellikle aralık ayı enflasyon verileri açıklandıktan sonra net rakamlar ortaya çıkacak. Ancak emekliler için seyyanen zam konusudur gündemden düşmüyor.

A+A-

Emekli maaşı ile alakalı çok sayıda tahmin var. Özellikle aralık ayı enflasyon verileri açıklandıktan sonra net rakamlar ortaya çıkacak. Ancak emekliler için seyyanen zam konusudur gündemden düşmüyor. Peki son rakamlara göre emekli zammı ne kadar olacak? 2022 Emekliye ne kadar zam yapıldı? 2022 en düşük emekli maaşı kaç TL?

Milyonlarca emeklinin Yeni seneden beklentisi bir hayli yüksek. Çünkü asgari ücrete yapılan yüksek zammın ardından emeklilere de benzer bir söz verilmiş oldu.

2022 emekli zammının belli olması için 3 Ocak tarihinde açıklanacak olan aralık ayı enflasyon rakamları gerekli. Ama emekliye müjde Sadece bu kadarla sınırlı değil hemde seyyanen Zam konusunda Son Günlerin en çok konuşulanları arasında yer almakta. Peki emekli zammı ne kadar olacak? 2022 Emekliye ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

2022 EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklisi yeni senede maaşlarına yapılacak olan zam oranlarını yakından takip ediyor. Artık emekli zammı belli olması için sayılı saatler kaldı. Çünkü Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Ocak tarihinde aralık ayı enflasyon rakamları açıklanacak. 

Tahminlere göre ise enflasyona göre zam oranı yüzde 19.91 olacak. Memur ve kamu personeli emeklisi ise Geçtiğimiz aylarda %5 zam almıştı. Ancak enflasyon rakamlarının yüzde 19.91 çıkması durumunda kamu personeli ve kamu personeli emeklisi enflasyon farkı da alacak. 2022 kamu personeli ve kamu personeli emeklisi zammının yüzde 21.91'i bulacağı tahmin ediliyor.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI?

Merak edilen başka bir soruysa 2022 emekliye seyyanen zam var mı sorusu oldu. Çünkü en düşük emekli maaşı enflasyon rakamları ve asgari ücret zammı göz önünde bulundurulduğunda çok düşük kalıyor. 

Geçtiğimiz senelerde en düşük emekli maaşına zam yapılmış 1500 TL’de sabitlenmişti. Yeni senede da hükümetten tam böyle bir beklenti var. 

Yetkililerden yapılan açıklamalarda ise emekli vatandaşların enflasyon karşısında ezdirilmeyeceği ve asgari ücret benzeri bir zam yapılacağı açıklanmıştı.

Emekliler şimdi hükümetin vermiş olduğu bu sözü tutmasını bekliyor. Asgari ücret oranında emekli maaşı zammı yapılması halinde en düşük emekli maaşı da emeklilerin istediği seviye yükselecek. Emekli vatandaşların kesin zam oranlarını öğrenmek için 3 Ocak 2022 gününü beklemek gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.