1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklileri ilgilendiriyor! Yarından sonra 1000 TL hesaplara yatırılacak!
SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklileri ilgilendiriyor! Yarından sonra 1000 TL hesaplara yatırılacak!

SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklileri ilgilendiriyor! Yarından sonra 1000 TL hesaplara yatırılacak!

Türkiye'nin en cefakar kanadı emeklilerin beklediği müjde az önce verildi. Hükümet flaş tarihi az önce duyudu. Yaşam savaşı veren milyonlarca SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emekli vatandaşları o gün paraya kavuşacak. Yarından itibaren 1000 TL hesaplara yatırılacak. İşte az önce gelen flaş açıklama...

A+A-

Türkiye gündeminin en önemli maddeleri tek tek yanıt buldu. 2022 asgari ücret pazarlığından çalışanlara yüzde 50 zam çıktı. Memur ve emeklilerin yeni yıl zam oranının da açıklanmasıyla flaş rakamlar ortaya çıktı. Emeklilerin hanesine yüzde 25 zam yazıldı. Hayat pahalılığının arşa çıktığı dönemde milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri son detayları mercek altına aldı. Emeklilere ek destek verileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşı 2500 TL'ye sabitlendi. 2022 zammının yanı sıra seyyanen zam farkı da maaşlara yansıtıldı. 26 Ocak Çarşamba günü araştırma yapan vatandaşlar Emekli farkları ne zaman yatıyor? Emekli maaş farkları yattı mı? SSK emekli maaş farkı ne kadar sorularına yanıt aradı. Flaş açıklama biraz önce geldi. 

Hayat pahalılığının içinden çıkılmaz hale geldiği bugünlerde araştırmalar başladı. Zamların peşimizi bırakmadığı 2021'nin ardından 2022'de zamla geldi. Her gün arama motorlarında araştırma yapan vatandaşlar 2022 emekli zammı sorgulamaları yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayın açıklamasının ardından merak edilen detaylar ortaya çıktı. 2022 emekli zam oranlarının açığa çıktığı Türkiye'de en düşük aylık 2500 TL oldu. Meclis'te çoğunluk sağlanamadığı için ocak maaşlarına yansıtılmayan yüzde 2,5'luk ek zammın hesaplara geçeceği tarih belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı flaş açıklama yaptı. 26 Ocak Çarşamba günü yapılan açıklamayla tüm detaylar ortaya çıktı. Milyonları ilgilendiren flaş açıklamayla Emekli farkları ne zaman yatıyor? Emekli maaş farkları yattı mı? SSK emekli maaş farkı ne kadar soruları yanıt buldu. Ocak ayı maaşlarına yetişmeyen yüzde 2.5 ek zamların 27 Ocak Perşembe günü yatacağı açıklandı. Emeklilerin aldıkları banka ya da PTT hesaplarına yatırılacak zam farkları yarından itibaren çekilebilecek. 

Milyonlarca emeklinin 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olan maaş farkları yarından itibaren hesapta olacak. SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur emeklilerinin beklediği fark ödemeleri banka ve PTT şubelerinden çekilebilecek. Merak edilen detayları açıklayan bakanlık aylıklarını her ay alanlara 1 aylık tutarında ödeme yapılacağını belirtti. Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara 1 aylık tutarında, Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara 2 aylık tutarında, Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara 3 aylık tutarında fark yatırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.