1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. T. C. Kimlik nosu ile beraber giden kişilere 850 TL para ödenecek! Hemen hesabınızı kontrol edin: Resmen açıklandı
T. C. Kimlik nosu ile beraber giden kişilere 850 TL para ödenecek! Hemen hesabınızı kontrol edin: Resmen açıklandı

T. C. Kimlik nosu ile beraber giden kişilere 850 TL para ödenecek! Hemen hesabınızı kontrol edin: Resmen açıklandı

Nakit destek ödemeleri konusunda son dakika açıklaması yapıldı. Yüzbinlerce vatandaş tarafından para ödemeleri konusunda bir duyuru beklerken flaş açıklama yaşandı.

A+A-

Nakit destek ödemeleri hakkında son dakika duyurusu yayımlandı. Yüzbinlerce kişi tarafından para ödemeleri hakkında bir duyuru beklerken flaş gelişme yaşandı. Konu ile ilgili olarak T.C.’sinin son hanesine göre ödeme yapılacağı belirtilirken ödeme yapılacak tarihler de vatandaşlar ile paylaşıldı. Bu doğrultuda hesaplara 850 TL, 1700 TL ve 2 bin 550 TL para yatırılacağı ifade edildi.

EN AZ 850 TL ÖDEME

Bu ödemeleri alan kişilerin banka hesapları ise daha önceden bildirdikleri veya açtıkları hesaplara olurken destek ödemelerinin yapılacağı ifade edildi ve bu ödemeler T.C. Kimlik Numarasının son hanesine göre yapılıyor ve en az 850 lira yatırıldığı vurgulandı. Bu kapsamda ödemelerin hangi tarihlerde yapılacağı da paylaşıldı.

ŞUBAT AYINDA DA AYNI TARİHLERDE

Ocak ayına ilişkin burs ve kredi ödemeleriyle ilgili bir duyuru yapılarak ödemelerin yapıldığı belirtilmiş ve Şubat ayı için de aynı tarihlerde ödeme yapılacağı ifade edildi. Söz konusu ödemelerin 10 Ocak itibari ile tamamlandığı belirtilen duyuruda ödeme miktarları da paylaşıldı. Bu ödemeler hakkında Bakan Kasapoğlu da bir açıklama yaptı. Bakan Kasapoğlu açıklamalarında bu ödemelerin 6 Ocak’ta başladığını ve 10 Ocak’ta tamamlandığını ifade etti. Ayrıca bu ödemeler T. C. Kimlik Numarasının son hanesine göre belirlenen günlerde ödendi ve bu tarihler Şubat ayı için de geçerli olacak.

T. C. KİMLİK NUMARASINA GÖRE ÖDEME GÜNÜ

TC Kimlik numarasının sonu “0” olanlar 6 Ocak, “2” olanlar 7 Ocak, “4” olanlar 8 Ocak, “6” olanlar 9 Ocak, “8” olanların 10 Ocak’ta destek ödemelerini aldığı belirtilirken bu tarihlerin Şubat ayı için de geçerli olduğu ifade edildi. Duyuruda T. C. Kimlik Numarasının sonu 0 olanlara 6 Şubat’ta ödeme yapılacağı ifade edilirken yanı tarihlerde para ödemesi yapılacaktır.

ÖDEME TUTARLARI

Tüm bunların yanı sıra 2022 yılında kredi-burs miktarı, lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya yükseltildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.