1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeron işçilerden Asgari ücretlilere kadar herkese büyük bir zam! Maaşlarda Son Durum Ne?
Taşeron işçilerden Asgari ücretlilere kadar herkese büyük bir zam! Maaşlarda Son Durum Ne?

Taşeron işçilerden Asgari ücretlilere kadar herkese büyük bir zam! Maaşlarda Son Durum Ne?

Kamu işçilerine 2021-2022 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği görüşmeler başlıyor. Türk-İş ve Hak-İş, ortak taleplerini içeren metnini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunacak. Görüşmelerin temmuzda sonuçlanması bekleniyor.

A+A-

700 binden fazla amme işçisinin gözü zam görüşmelerinde. Türk-iş ve hak-iş, 2021-2022 döneminde yapılacak zammın belirleneceği görüşmeler öncesi ortak taleplerini belirledi.

Konfederasyonların mali ve toplumsal hakları içeren taleplerini kısa zaman içinde çalışma ve toplumsal emniyet bakanlığı'na sunmasıyla pazarlık süreci başlayacak.

700 bin amme işçisini kapsıyor

Bundan önceki sözleşme döneminde görüşmeler, 200 bin yöreında kamu işçisini kapsıyordu. Taşeron sisteminden ekibe geçenlerin dahil olmasıyla bu sene 700 binden fazla işçi için görüşmeler yürütülecek.

Görüşmelerin temmuzda sonuçlanması umut ediliyor

Talepler arasında esenlik müesseselerinde işçilere ek ödeme yapılması, taşerondan ekibe geçen işçilere atama ve becayiş hakkı verilmesi ve bu işçilere yönelik zorunlu emeklilik uygulamasının kaldırılması da bulunuyor.

Toplu laflaşme görüşmelerinin temmuz ayında neticelanması umut ediliyor.

Işgören ve emekliler için zam görüşmeleri ağustosta

Ağustos ayında ise memurlarla toplu görüşme masası kurulacak. 3 milyondan fazla işyar ve 2 milyona yakın işgören emeklisi için, işyar konfederasyonlarıyla görüşmeler başlamış olacak. 

Hükümet ile türk-iş arasında 2019'da imzalanan kamu kesimi toplu iş laflaşmesi ile ücreti 3 bin 500 liranın altında olan işçiye 150 lira iyileştirme, bütün işçilere ise 2019'un ilk altı ayı için yüzde 8, ikinci altı ayı için yüzde 4, 2020'nin ilk ve ikinci altı ayı için yüzde 3'er ve enflasyon farkı nispetında zam yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.