1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeron İşçiye 4 Bin 800 TL Maaş! 2021 Temmuz Taşeron İşçi Zammı Netleşti...
Taşeron İşçiye 4 Bin 800 TL Maaş! 2021 Temmuz Taşeron İşçi Zammı Netleşti...

Taşeron İşçiye 4 Bin 800 TL Maaş! 2021 Temmuz Taşeron İşçi Zammı Netleşti...

Kamu kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin maaş zammı konusunda son dakika gelişmeler yaşanıyor. Peki, taşeron ve kamu işçisi maaş zammı ne kadar olacak 2021? Toplu sözleşme ne zaman yapılacak? İşte detaylar!

A+A-

Kamuda çalışan taşeron işçiye son dakika haber! Kamu kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin maaş zammı konusunda son dakika gelişmeler yaşanıyor. Taşeron işçilerin iş kolu ile alakalı olan sürecin tamamlanmasının ardından gözler toplu iş sözleşmesinin imzalanacağı tarihe çevrildi. 900 bine yakın taşeron ve kamu işçilerinin ne kadar zam alacağı konusunda araştırmalar son sürat devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile işçi konfederasyonları arasındaki pazarlıkların Temmuz ayına kadar sürmesi ön görülüyor. Peki, taşeron ve kamu işçisi maaş zammı ne kadar olacak 2021? Toplu sözleşme ne zaman yapılacak? İşte detaylar!

4D'li taşeron işçi zam oranı Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte binlerce çalışan tarafından araştırılıyor. Bu bağlamda AÇSHB'nin 4D'li çalışan sürekli işçiler için yapacağı maaş zam oranı konusunda binlerce çalışan yapılan son dakika açıklamalarını takip ediyor. Peki, kamuda çalışan 4D'li taşeron işçilerin zam oranı ne kadar olacak 2021? Toplu iş sözleşmesi ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar!

TAŞERON VE KAMU İŞÇİSİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Türk-İş ve Hak-İş, kamu işçisinin en düşük brüt ücretinin öncelikle 4.800 liraya yükseltilmesini, 2021-2022 için ilk 6 ay yüzde 20, diğer 6 aylar için enflasyon artı yüzde 3 refah payı talep etti.

TAŞERON İŞÇİLER İÇİN TİS TARİHİ

Kamu müessese ve kuruluşlarında çalışan taşeron emekçilerin toplu iş sözleşmelerine ait fotoğrafı bir açıklama gelmedi. Ancak mevzuya dair uzmanlar 2021 TİS tarihinin ne zaman olabileceğine ait açıklamalarda bulundular. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türk İş Sendikası arasında reelleştirilecek görüşmelerin yaz evveli başlaması bekleniyor.

İŞÇİ SENDİKALARININ RESMİ ZAM ORANI TEKLİFİ BELLİ OLDU!

Hak-İş ve Türk-İş tarafından bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e sunuldu. İşçi sendikaları arasında yer alan Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar ve Hak-İş Genel Başkan Vekili Osman Yıldız tarafınan Bakan Bilgin'e sunulan zam teklifi dikkatleri çekti. Kamu işçileri için verilen zam önerisi kapsamında 2021-2022 için ilk 6 ay yüzde 20, öbür 6 aylar için enflasyon artı yüzde 3 refah payı arz edilirken zam önerisinin kabul edilmesi vaziyetinde kamuda çalışan bir işçinin en düşük ücreti 4 bin 800 liraya yükseltilmiş olacak.

BAKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşme müzakerelerinin uzun bir süreç olduğunu belirterek, "Ama biz bunu ne kadar kısa sürede, ne kadar geniş bir uzlaşma zemininde başarırsak Türkiye'deki çalışma hayatının istikrarına ve Türkiye'deki demokrasiye o kadar katkı yapmış oluruz." ifadelerini kullandı.

TAŞERON İŞÇİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Sözleşme kapsamındaki işçi sayısının artması ve kamuda yakın sayıda üyeyi temsil etmeleri dolayısıyla Türk-İş ve Hak-İş, bu dönem birlikte hareket etti. Konfederasyonların taleplerini sunmasıyla resmi olarak başlayan pazarlık sürecinin, yürütülecek müzakerelerin ardından temmuz ayında sonuçlanması bekleniyor.

2021 3. TEDİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Toplam 52 gün olan ikramiyeler 4 taksit şeklinde 13'er günlük olarak hesaplara yatırılıyor. Cumhurbaşkanı kararına göre; ikramiyenin birinci yarısı 29 Ocak'ta, yılın ikici ikramiyesi ise 11 Mayıs'ta ödendi. Bu işçilerden maden işletmelerinin münhasıran yeraltı işlerinde çalışanlarına ise bu yıl yapılacak ilave tediyenin tamamı 24 Aralık'ta verilecek.

Yılın ikinci yarısında Cumhurbaşkanı kararıyla 26 günlük ödeme daha yapılacak. 3'üncü ödeme tarihi belli olduğunda takvim.com.tr'de yayınlanacak.

2021 TEDİYE ÖDEMELERİ NE KADAR?

İkramiye brüt ücretten hesaplanıyor ve bundan SGK primi ile gelir ve damga vergisi kesintisi yapılıyor. En düşük ödeme 1.108 TL olacak. Bu yıl asgari ücretle çalışan işçi 52 gün üzerinden net 3 bin 646 lira ikramiye alacak.

İLAVE TEDİYE NEDİR?

6772 sayılı kanun kapsamında kamu işçilerine yılda 52 günlük ilave tediye ödeneceği hüküm altına alınmıştır. İlave tediye kanunla güvence altına alınmış bir haktır ve bütün kamu işçileri bu haktan yararlanmaktadır.

Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde kadroya geçen işçilere, ayrı bir tüzel kişiliği bulunmaksızın devlet tüzel kişiliği içerisinde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine ait olan bir kurumlarda kadroya geçen işçilere yılda 52 günlük tediye ödenmesi gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.