1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tüm Vatandaşları ilgilendiriyor! Ehliyeti ve kimliği olanlar için artık zorunlu!
Tüm Vatandaşları ilgilendiriyor! Ehliyeti ve kimliği olanlar için artık zorunlu!

Tüm Vatandaşları ilgilendiriyor! Ehliyeti ve kimliği olanlar için artık zorunlu!

Kimliğini henüz değiştirmeyenler için peş peşe duyuru yapıldı.

A+A-

Yapılan duyuruda Türkiye’de kimlik ve ehliyet kartına sahip yurttaşlara çeşitli bilgilendirmeler gerçekleştirilirken açıklanan verilere göre 65.4 000 000 vatandaş eski kimliğini değiştirerek çipli kimlik kullanmaya başladı. Bunun beraberinde bu verilere göre 1.5 milyonda fazla kişi kimlik kartına yüklenen sürücü belgesine yükletti. Ancak yine de milyonlarca kişi eski kimlik kartını kullanmaya devam ediyor. Süre dolmadan önce bu yurttaşların yeni kimlik kartlarını almaları gerekiyor.

Kamupersoneli.Net'te yayınlanan habere göre, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü fotoğrafı sitesi olan https://randevu.Nvi.Gov.Tr/ adresinden bağlı olunan kurum için randevu alınabileceği ifade edildi. Ayrıca yurttaşlar yeni kimlik kartı alabilmek için ALO 199 hattını arayarak da randevu alabileceklerdir.

GEREKLİ EVRAKLAR

Vatandaşların yeni kimlik kartlarını alabilmeleri için bazı belgelere ihtiyaçları vardır. Bu belgeler ise şöyle paylaşıldı:

Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi

Bir adet biyometrik fotoğraf

Kimlik kartının değiştirilmesi sebebiyle: 30,00 TL,

Kimlik kartının kaybı sebebiyle: 60,00 TL’dir.

SÜRÜCÜ BELGESİ BAŞVURULARI

Sürücü belgesi müracaatları Genel Müdürlüğümüzce belirlenen 983 ilçe nüfus müdürlüğünde yapılabilmektedir. Randevu.Nvi.Gov.Tr web portalı üzerinden müracaat yapılabilen ilçe müdürlüklerini görebilirsiniz.

2022’NİN SONUNA KADAR YENİLEYİN

Vatandaşların ellerinde bulunan eski tip ehliyetlerini ise 31 Aralık 2022 tarihine kadar değiştirmesi gerekiyor. Yangın bölgelerinde kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaportunu kaybedenler için açıklaması yapıldı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yangın bölgesinde kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaportunu kaybeden yurttaşların belgeleri bedava dağıttığı yenilenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.