1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yeni 2022 Asgari Ücret için net ve brüt tahmini rakamlar açıklandı! AGİ ve Asgari Ücret maaş zammı ne kadar olacak?
Yeni 2022 Asgari Ücret için net ve brüt tahmini rakamlar açıklandı! AGİ ve Asgari Ücret maaş zammı ne kadar olacak?

Yeni 2022 Asgari Ücret için net ve brüt tahmini rakamlar açıklandı! AGİ ve Asgari Ücret maaş zammı ne kadar olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı'na az zaman kalınca yeni rakamlar için heyecan da yükseldi.

A+A-

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı'na sayılı günler kala yeni rakamlar için heyecan da arttı. Konuyla ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari ücretin toplumu tatmin edecek bir rakamda olacağına inandığını söyledi. Öte yandan yeni Asgari Ücret 2022 maaş zammı için tahminler de geldi. AGİ ve Asgari Ücret maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak? İşte, Asgari Ücret ile alakalı son dakika haberinin detayları…

Asgari Ücret ve Asgari Geçim İndirimi için yeni senede yapılacak olan artış milyonlarca kişi tarafından heyecan ile bekleniyor. 1 Aralık'ta gerçekleşecek olan Asgari ücret Tespit Komisyonu Toplantısı öncesi ise konu hakkında son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. AGİ ve Asgari ücret 2022 maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak sorusu gündemdeki en önemli madde haline gelirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari ücretin toplumu tatmin edecek bir rakamda olacağına inandığını söyledi.

ASGARİ ÜCRET 2022 MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

1 Aralık'ta Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor. Bu önemli toplantı öncesi ise yeni asgari ücret için net ve brüt tahminler belli oldu.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 1 Aralık'ta yapılacağını duyurdu. Asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir düzeyde olacağına inandığını bir kez daha yineleyen Bilgin, "Türk-İş ile bu konu da uzlaşmaya yakınız" dedi.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantıdan önce asgari ücretin ne olacağını açıklayacağını dile getirdi.

"Cumhurbaşkanımız hiçbir çalışanı, sabit ücretliyi, dar gelirliyi enflasyon karşısında zor durumda bırakmayacak. Daha süresi gelmeden Cumhurbaşkanımız asgari ücretin ne olacağını ilan edecektir. Bu konu da bizler de bekliyoruz" diye konuştu.

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu. Bilgin, 2022 asgari ücret zam oranının kısa bir süre içinde belirleneceğini belirtmişti. Bilgin, "Aralık sonuna bırakmadan, 1-2 hafta içinde hemen açıklayacağız" demişti.

ASGARİ ÜCRET 2022 ZAMMI NE KADAR OLACAK?

A Haber'de yayımlanan Sebep Sonuç adlı programda Melih Altınok'un konuğu olan Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör, asgari ücret ve EYT ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Asgari ücrette beklentinin 3500-4000 TL arasında olduğunu aktaran Güngör, "Hükümetin de bu yönde bir tavrı var. Geçen sene yüzde 21.56'lık bir artış vardı.

Buna göre hesaplayınca aşağı yukarı yüzde 30-35 bir zam bekleniyor. Vatandaşın tahminlerinin gerçeklik payı yüksek. Vatandaşı enflasyonun altında ezdirmemek için çok büyük bir beklenti oluştu. İşverenlerde bunu kabul etti.

2022 ASGARİ ÜCRET NET VE BRÜT NE KADAR OLUR?

Yapılan açıklamalar ve sosyal ağlarda yapılan anketlerde yüzde 25-30 artış tahminleri ön plana çıkıyor.

Yüzde 25'lik zamma göre brüt asgari ücretin 4.471 tl'ye net asgari ücretin de 3.532 tl'ye, yüzde 30'luk zamma göre brüt asgari ücretin 4.650 tl'ye, net asgari ücretin de 3.673 tl'ye çıkması bekleniyor. Her iki oran göz önüne alındığında asgari ücretin 3.500 ile 3.750 lira arasında olacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.