1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Zamların Önüne Geçilemiyor! Gelen zamlar sonrası esnaflar tek tek camlarına özür yazısı asmaya başladı...
Zamların Önüne Geçilemiyor! Gelen zamlar sonrası esnaflar tek tek camlarına özür yazısı asmaya başladı...

Zamların Önüne Geçilemiyor! Gelen zamlar sonrası esnaflar tek tek camlarına özür yazısı asmaya başladı...

Ayçiçek yağı, un ve şeker fiyatları ilk sırada olmak üzere her şeye zam gelince esnaf üretmiş olduğu ürünleri zam yapmak mecburiyetinde kaldı. Esnaflar vatandaştan özür dileyerek zamları böyle duyurdu.

A+A-

Ayçiçek yağı, un ve şeker fiyatları ilk sırada olmak üzere her şeye zam gelince esnaf üretmiş olduğu ürünleri zam yapmak mecburiyetinde kaldı.

Esnaf vatandaştan özür dileyerek zamları böyle duyurdu.

Ayçiçek yağı, şeker, un ve pek çok ürüne gelen zamlar sonrası marketlerde artık kotalı ürünler satılmaya başladı. Girdi maliyetlerine gelen dev zamlar sonrası pastane ve börekçiler de ürünlerine zam yapmak mecburiyetinde kaldı. Esnaf artık ürünlerine yapmış olduğu zamları kalem kalem nedenleriyle açıklama gereği duyuyor.

Bir börekçi ve lokanta iş yeri camına astığı zam duyurusu durumun vahametini ortaya koydu. Benzer görüntüler, Türkiye’nin pek çok ilinde yapılan uygulama sonrası ortaya çıkıyor.

Sıvı yağ, un ve şeker ilk sırada olmak üzere ham maddeye zam gelen pastane sahipleri ve börekçiler ürünlerine zam yapmak mecburiyetinde kaldı. Müşterilerin zamlara tepki göstermesi sonrası esnaf enteresan yöntemler üretmeye başladı.

Hakkari’de bir başka esnaf ise, iş yerinin camına astığı kağıtta şu ifadelere yer verdi:

“Hepinizden çok özür dileriz. Yağa zam yapıldı. Tavuğa zam yapıldı. Tüpe zam yapıldı. Doğalgaza zam yapıldı. Manava zam yapıldı. Plastik ambalaja zam yapıldı yani anlayacağız her şey zam aldığı için bizim yemeklere de zam yapıldı. Tekrardan özür dileriz bütün müşterilerimizden… Hakkari Sofrası”

assaaseed.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.