1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emeklileri sevinçten havalara uçuracak haber! Bağ-Kur SSK ve SGK Emeklilerine Son Dakika Müjdesi! Emekliye 2.000 TL ödenecek
Emeklileri sevinçten havalara uçuracak haber! Bağ-Kur SSK ve SGK Emeklilerine Son Dakika Müjdesi! Emekliye 2.000 TL ödenecek

Emeklileri sevinçten havalara uçuracak haber! Bağ-Kur SSK ve SGK Emeklilerine Son Dakika Müjdesi! Emekliye 2.000 TL ödenecek

Müjde Sonunda netleşti. Maddi Sıkıntıları olanlara güzel haber verildi. Bütün emekliler alabilecek. Bağ-Kur, SGK, Emekli Sandığı 1.000 TL ödeniyor. Bankalar emekli yurttaşlar amacı ile resmen yarış halinde.

A+A-

Sonunda netleşti. Darda olanlara güzel haber verildi. Bütün emekliler alabilecek. Bağ-Kur, SGK, Emekli Sandığı... 1.000 TL ödeniyor. Bankalar emekli yurttaşlar amacı ile resmen yarış halinde.

SGK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı... Bütün emekliler alabiliyor. 1.000 TL ödeniyor. Bankalar emekli yurttaşlar amacı ile resmen yarış halinde. Emeklileri maaş müşterisi hayata geçirmek isteyen bankalar, çoğu üstünlüğü emekli kişilerin tüketimine sunuyor. Kuveyt Türk'ten oluşturulan bildirimde emekli maaşını taşıyanlara sağlanan destekler açıklandı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, SGK emekli maaşı (Emekli Sandığı, SGK, Bağ-Kur) ödemelerini Kuveyt Türk  almakta olan ve yeni müracaatta bulunan tüm müşterilere, katılım finans ilkelerine uygun olarak promosyon ödemesi yapılacak.

Bu kapsamda, 1.500 TL'ye kadar emekli aylığı alanlara 750 TL, 1.500 TL ile 2 000 500 TL arasında emekli aylığı alanlara 875 TL, 2 000 500 TL ve üzeri emekli aylığı alanlara ise 1.000 TL promosyon ödemesinde bulunulacak.

Maaşlarına 7x24 boyunca Kuveyt Türk ATM'leri ve diğer tüm banka ATM'lerinden kolaylıkla ulaşma olanağı da bulan müşteriler, ayrıca ortak ATM'lerden işlem başına 2 000 TL olmak üzere ayda 2 kez bedava dağıttığı para çekebilecek.

PROMOSYON ÜCRETİ NASIL ALINIR?

İlk maaşınızı SGK'nın anlaşmalı olduğu bankadan satın aldıktan sonra maaşınızı dilediniz bankaya taşıyabilirsiniz. Bu taşıma sırasında bankalar 3 sene kendi bankalarıyla çalışmayı kabul etmeniz halinde size promosyon ödemesi yapmaktadır. Böylelikle ikinci ay maaşınızı bankanızda promosyonlu almış olursunuz.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BANKA DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Emekli maaşınızı PTT'ye, başka bankaya veya başka şubeye taşımak istiyorsanız bunu e-devlet üzerinden de rahatlıkla yapabilirsiniz.

Bunun için takip etmeniz gerekli olan işlemler şu biçimdedir;

Öncelikle bu adrese giriş yapın.

Eğer e-devlet kimlik doğrulaması yapmadıysanız otomatik şekilde kimlik doğrulaması sayfasına yönlendirileceksiniz.
Kimlik doğrulaması için TC kimlik numarasına ve e-devlet şifresine ihtiyacınız var.

Giriş yaptıktan sonra tekrar SGK'nın sayfasına yönlendirileceksiniz.
Burada hangi kurumdan emekliyseniz onun alternatifleri arasında banka ve adres değişikliğini bularak tıklayın.

Açılan sayfada kimlik bilgilerinizi görebilirsiniz. Sol taraftaki banka/şube değişikliğini tıklayarak yeni banka bilgilerinizi girebilirsiniz.
Ardından güncelleme kısmına tıklayın.

EMEKLİ BANKA PROMOSYONU NEDİR?

Banka promosyonları şu an için kamuda veya özel sektörde aktif olarak çalışan ve kamu veya özel kurumlardan emeklilik hakkını elde ederek emekli aylığı alan şahıslara vermiş olduğu paradır. 2017 yılında Hükümet, Sosyal Emniyet Kurumu vasıtasıyla bankalarla bir sözleşme imzalamıştı. SGK ilaveten kamu bankaları dışında, 18 özel banka ile de emeklilere banka promosyonu ödemesi amacı ile uyuşma imzalamış ve ödemeler Mart ayı itibariyle ödenmeye başlanmıştı.

EMEKLİ BANKA PROMOSYONU  KAÇ YILDA BİR ALINIR?

Promosyon almak amacı ile en mühim şart, maaş aldığınız bankada en az 3 sene kalacağınızı taahhüt etmeniz. Bunun haricinde otomatik ödeme talimatı veya kredili hesap şartı aranmıyor. Bankada 3 sene kalacağınızı taahhüt etmeniz durumunda promosyonunuz hesabınıza aktarılıyor. Unutmayın; 3 yıllık vakit dolmadan emekli maaşınızı başka bir bankaya taşımanız muhtemel değildir. Sadece şube farklılığı yapabilirsiniz.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler