1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. EYT de Son Dakika Duyurusu yapıldı! Büyük Müjde 40 Yaş Üstü Milyonlarca Vatandaşa Erken Emeklilik! EYT de Son Durum Ne? Ne Zaman Emekli Olurum...
EYT de Son Dakika Duyurusu yapıldı! Büyük Müjde 40 Yaş Üstü Milyonlarca Vatandaşa Erken Emeklilik! EYT de Son Durum Ne? Ne Zaman Emekli Olurum...

EYT de Son Dakika Duyurusu yapıldı! Büyük Müjde 40 Yaş Üstü Milyonlarca Vatandaşa Erken Emeklilik! EYT de Son Durum Ne? Ne Zaman Emekli Olurum...

40 yaş üstü vatandaşlara çok önemli müjde! EYT de beklenen güzel haber geldi. Erken emekli olma imkânınız mevcut bulunmakta. Gerekli şartları yerine getirerek emekli olabilirsiniz. EYT den 40 Yaş Üzerindeki Vatandaşlar Artık emekli olabilirsiniz. Malulen Emekli Olmak İçin Gerekli Şartlar neler. Başvurular Nasıl Yapılır?

A+A-

40 yaş üstü olan vatandaşlara önemli müjde! EYT de beklenen haber geldi. Erken emekli olma imkânınız mevcut. Gerekli şartları yerine getirerek emekli olabilirsiniz. EYT den 40 Yaş Üzerindeki Vatandaşlara önemli müjde geldi. Artık emekli olabilirsiniz.

Gerekli şartları yerine getiren ve emekli olmayı bekleyen tüm vatandaşlar başvurabilecek. SGK ve SSK tarafından ödemesi gerçekleşen maluliyet aylıkları ile ilgili gerekli şartlar açıklandı.

40 yaşından gün almış, sağlık açısından gerekli yeterliliğe sahip olmayan vatandaşlara özel emeklilik hakkı tanınıyor. Beden sağlığında problem olan ve iş gücünü kaybeden vatandaşlardan 40 yaş üstü olan bireyler mevcut başvurularını yapabilecek. Fakat önemli nokta hekimlerce beden sağlığını kaybettiğine dair onaylı rapor alınması şart.

Malulen Emekli Olmak İçin Gerekli Şartlar

40 yaşını doldurmuş ve emeklilik için karar alan kişiler rahat bir şekilde başvurularını yapabilirler. Fakat bedensel açıdan sağlıklarını %60 oranında kaybettiğini ispatlamaları gerekir. Hem kişi hem de işveren erken emeklilik için başvuru yapma hakkına sahip. Kişiler çalışırken meydana gelen iş kazası nedeni ile beden sağlığını kaybedebilir. Meslek hastalıkları dolayısı ile beden sağlığını kaybedebilir. Söz konusu durumlarda sakat kalmaları emeklilik için başvuru yapmalarına imkân sağlar.

Çalışma hayatına devam etme konusunda sorun yaşayan bireyler bu sorunun yaşadıklarına dair belgelendirdiklerinde malulen emekli olabilme yolu bulunur. Bunun için tek gereken şey hastalığın veya kazanın sonucunda beden sağlığında ortaya çıkacak durumun %60 oranın tekabül etmesidir.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Emeklilik hakkı elde etmek için en yakın SGK müdürlüğüne başvuru yapmak gerekir. Bağlı bulunan emeklilik türü ile ilgili başvuru yapılmalı. Başvurunun ardından kişinin malullük durumu incelenerek mevcut şartların sağlanıp sağlanmadığı değerlendirilir. Emekli olmayı düşünen kadınlar daha erken zamanda emekli olabilecek.

Erken emeklilik durumunda bulunan doğum yapmış kadınlar için özel izin hakkı bulunmaktadır. Emekli olmaya karar veren kadınlar doğum gerçekleştirmiş fakat evlatlık almış olan anne adayları içinde mevcut durum geçerli olacaktır. Geri kalın günler için prim ödemesi yapıldığında emekli olunabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler