1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. EYT çıkacak mı, Son Dakika Haberi Geldi EYT ne zaman çıkacak? EYT'de son durum nedir? İşte Ayrıntılar...
EYT çıkacak mı, Son Dakika Haberi Geldi EYT ne zaman çıkacak? EYT'de son durum nedir? İşte Ayrıntılar...

EYT çıkacak mı, Son Dakika Haberi Geldi EYT ne zaman çıkacak? EYT'de son durum nedir? İşte Ayrıntılar...

Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca yurtdaşın gündeminde EYT'nin ne zaman çıkacağı yer almakta. EYT'ye ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu önemli açıklama yaptı. Akbaşoğlu sözlerine, EYT ile alakalı bir konunun Meclis Genel Kurulu'nda gündeme geldiğini belirtmekle başladı. İşte merak edilenler...

A+A-

Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca yurtdaşın gündeminde EYT'nin ne zaman çıkacağı konusu yer almakta. EYT'ye ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu önemli açıklama yaptı. Akbaşoğlu ifadelerine, EYT ile alakalı bir konunun Meclis Genel Kurulu'nda gündeme geldiğini belirtmekle başladı. İşte merak edilenler...

para-2-003.jpg

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) son dönemlerde en çok araştırılan konular arasında yer almakta. Milyonlarca yurtdaşın yakından takip ettiği EYT ve asgari ücrete ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan açıklama geldi. EYT çıkacak mı, ne zaman çıkacak? EYT'de son durum nedir? İşte detaylar...

EYT'DE SON DURUM NEDİR?

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu EYT konusunda yapmış olduğu açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: "EYT ile alakalı bir konu Meclis Genel Kurulu'nda gündeme geldi. Ortada herhangi değişik bir açıklama söz konusu değil. Bu, muhalefetin bildik tavrının devamı mahiyetindeki değerlendirmeler olabilir.

Sayın Fuat Oktay'ın Plan Bütçe Komisyonu'nda gündeme getirdiği husus, bugün yürürlükteki mevzuat nedir bu mevzuata dair bir açıklamadır. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın Plan Bütçe Komisyonu'nda gündeme getirdiği husus, bugün yürürlükteki mevzuata göre nasıl emekli olunacağına dair yürürlükte olan hükümlere dair açıklamadır. Sayın Bakanımız Vedat Bilgin Bey, bu konu hakkında kamuoyunda gündeme ilişkin açıklamaları olmuştu.

para3-001.jpg

Sayın Cumhurbaşkanımız, toplumumuzu ilgilendiren her konuya dair, bu konuların değerlendirilmesi, çalışılması ve çözümüne dönük yaklaşımlar sergilenmesi hususunda gerekli talimatları hem bakanlarımıza hem parti yetkili kurullarına vermektedir. Bu konuyla alakalı öncelikli bir gündem olarak, Türkiye'nin gündeminde neler var, bu hususlar ele alınmakta, buna dair yapılan çalışmalar da kamuoyuna bittiğinde açıklanmaktadır.

Şu anda bir sıralama ve süreç yönetimi olarak ifade etmek isterim ki; asgari ücretle ve 3600 Ek Gösterge'yle ilgili çalışmalar yoğun bir biçimde yapılmakta, inşallah yıl başından sonra bu konular nihayetlendiğinde TBMM'nin gündemine Cumhur İttifakı olarak getirilmek üzere çalışılmaktadır. Cumhur İttifakıyla birlikte, paydaşlarımızla istişare yaparak 3600 Ek Gösterge'yle ilgili çalışmalarımızı nihayetlendirip, bunu yılbaşından sonra bir kanun teklifiyle gündeme getirip, diğer partilerle de istişare edip kamuoyuna açıklayacağız."

Sözleşmeli personelin ve emeklilerin durumunun bir sıralama ve süreç yönetimi çerçevesinde ele aldıklarını belirten Akbaşoğlu, açıklamalarının devamında şöyle kaydetti:

"3600 ek gösterge teklife dönüştürülüp Meclis'e geldikten sonra sözleşmeli personelin, emeklilerin durumu ve emeklilerin durumu kapsamında EYT'lilerin durumu üstünde bu yapılan çalışmaların nihayetlenmesi süreci sonrasında bu hususları da Cumhur İttifakı olarak kendi aramızda istişareyle Meclis'in gündemine taşıma ve diğer partilerle de görüşüp kamuoyuna bu çalışmaların neticesini açıklama durumu söz konusu olacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplumumuzun bütün kesimlerinin alım gücünü artıracak politikaları gerçekleştirmek noktasında talimatları olduğunu belirten Akbaşoğlu, "Biz, asgari ücreti, 3600 Ek Gösterge'yi, sözleşmelilerin durumunu, emeklilerimizin durumunu bu çerçevede EYT'lilerin durumunu, gündemimizde olmak sureti ile, bir süreç yönetimi ve sıralama çerçevesinde kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler