1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SGK SSK BAĞ-KUR Emeklilerine Büyük Müjde! 2022 Emekli maaş zammı ne kadar olacak? Tüm Detaylar Haberimizde...
SGK SSK BAĞ-KUR Emeklilerine Büyük Müjde! 2022 Emekli maaş zammı ne kadar olacak? Tüm Detaylar Haberimizde...

SGK SSK BAĞ-KUR Emeklilerine Büyük Müjde! 2022 Emekli maaş zammı ne kadar olacak? Tüm Detaylar Haberimizde...

Emekli memur kamu personeli zammı için milyonların geri sayımı heyecanı başladı! Ocak ayı en az ve en çok Memur ve emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak?

A+A-

Emekli kamu personeli zammı için milyonların geri sayımı başladı! Ocak ayı en düşük ve en yüksek Memur ve emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak?

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte kamu personeli ve emekli maaş zammı için geri sayım başladı. Milyonlarca vatandaş uygulen temelcak zam oranını beklerken dört aylık enflasyon oranının belli olması sebebiyle beklenen oran da netleşmeye başlandı.

Hal böyleyken “Ocak Memur ve emekli zammı ne kadar, kaç TL olacak?” soruları yanıt arıyor. Gelen tahminler doğrultusunda TCMB’nin yapılan hesaplamalara göre 6 aylık enflasyon verisi 9.17 oranında olacak. Peki, Ocak ayı en düşük ve en yüksek Memur ve emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak? İşte son dakika gelişmeleri ve ayrıntılar...

Emekli ve kamu personeli Ocak zammı merakla bekleniyor. Şu en temel kadar 4 aylık enflasyon verisi belli olurken kalan 2 aylık verinin açıklanmasıyla birlikte yeni senede uygulen temelcak zam oranı merakla bekleniyor. Öte yandan gün içinde "Memur ve emekli zammı ne kadar, kaç TL olacak, ne zaman belli olacak?" soruları da yanıt aramaya başladı. Şu en temel kadar 4 aylık enflasyon oranı açıklanırken, zam oranı yüzde 6.72 olarak hesaplandı. Peki, 2022 en düşük ve en yüksek kamu personeli emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Zam oranı ne zaman belli olacak? İşte ayrıntılar...

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI ALACAK

Memur ve kamu personeli emeklileri Ocak'ta yüzde 5 oranında toplu protokol zammı alacaklar.

4 AYLIK VERİ AÇIKLANDI

Bugün açıklen temeln Ekim ayı enflasyon oranı ile beraber Haziran'dan bu yen temel 4 ayık veri de ortaya çıkmış oldu. Buna göre 4 aylık enflasyon oranı yüzde 6.72 olarak hesaplandı.

KASIM VE ARALIK VERİSİ İLE BİRLİKTE OCAK 2022 EMEKLİ ZAMMI KESİNLEŞECEK

Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 4 aylık zamları yüzde 6.72 olurken, bu oren temel Kasım ve Aralık aylarının enflasyon oranlarının eklenmesiyle zamlar kesinleşmiş olacak. Asgari ücret zam oranının açıklen temelcağı Aralık ayı kamu personeli ve emeklilerin zam oranının da belirlendiği tarih olacak.

ENFLASYON ARTARSA OCAK 2022 EMEKLİ ZAMMI DA YÜKSELECEK

Her iki ay sıfır çıksa bile 4 aylık 6.72 zam kesinleşti. Merkez Bankası'nın yılsonu yüzde 18.4'lük tahminine göre yapılan hesaplamalara göre 6 aylık enflasyon verisi 9.17 oranında olacak. Ancak enflasyon bu tahmini aşarsa zam oranı da yükselecek.

MEMURA FARK KESİNLEŞTİ

Açıklen temeln 4 aylık yüzde 6.72'lik enflasyona göre kamu personeliların ve kamu personeli emeklilerinin enflasyon farkı almaları da kesinleşmiş oldu.

Memur ve Memur emeklileri Ağustos'ta yapılan toplu protokol gereğince Ocak ayında yüzde 5 zam alacaklar. Buna enflasyon farkı da ilave edilecek.

MEMUR ZAMMI İÇİN ŞİMDİLİK YÜZDE 3.72 KESİNLEŞTİ

4 aylık enflasyona göre kamu personeli ve kamu personeli emeklilerine yüzde 3.72 oranında fark kesinleşmiş durumda. Buna Kasım ve Aralık verileri de ilave edilecek.

Memur ve kamu personeli emeklilerinin enflasyon farkı Temmuz'daki yüzde 3'lük zammın üstündeki oren temel göre hesaplanıyor.

Merkez Bankası'nın tahminine göre 6 aylık enflasyon yüzde 9.17 olursa bu kez fark 6.17 olacak. Bu durumda kamu personeli ve kamu personeli emeklilerinin Ocak zammı yüzde 11.17'ye çıkacak.

SEYYANEN ZAM BEKLENTİSİ: OCAK AYINA KADAR TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Öte yandan Ankara'daki kulislere göre emekliler için ekstra zam yapılması konusu da çalışılıyor.

Buna göre en düşük emekli maaşının 2.000 tl'ye çıkartılmasıyla çok sayıda emekliye enflasyon zammının yanında seyyanen artış yapılması da gündemde. Bu çalışmaların Ocak ayına kadar tamamlanması bekleniyor.

OCAK 2022 EMEKLİ ZAMMI İLE EMEKLİ MAAŞLARI KAÇ LİRA OLACAK?

4 aylık enflasyon verisine göre en düşük emekli maaşları ise şöyle oluştu. Memur emeklisinin en düşük maaşı 4 aylık zamma göre 3.561,55 TL olurken 2000 öncesi emekli olan SSK'lılarda taban maaş 2.800 tl'ye Bağ-Kur esnaf maaşı ise 2.508 tl'ye yükselmiş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler