1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. Hükümet Düğmeye Bastı! Annelere 3 Bin 260 TL Destek Müjdesi Geldi! Başvuran Anneler Büyük Destek Alacak...
Hükümet Düğmeye Bastı! Annelere 3 Bin 260 TL Destek Müjdesi Geldi! Başvuran Anneler Büyük Destek Alacak...

Hükümet Düğmeye Bastı! Annelere 3 Bin 260 TL Destek Müjdesi Geldi! Başvuran Anneler Büyük Destek Alacak...

İŞKUR tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarına ve meslek kurslarına katılan annelere hem harçlık hem de bakım desteği imkanı bulunuyor. İşbaşı eğitim programına ya da meslek kurslarına katılan annelere hem günlük 110 lira cep harçlığı hem de aylık 400 lira bakım desteği ödeniyor

A+A-

Çocuk sahibi olan kadınların iş hayatında yer alması için pek çok destek sağlanıyor. Bunlardan birisi de İŞKUR destekleri. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarına ve meslek kurslarına katılan annelere hem harçlık hem de bakım desteği imkanı bulunuyor. İşbaşı eğitim programına ya da meslek kurslarına katılan annelere hem günlük 110 lira cep harçlığı hem de aylık 400 lira bakım desteği ödeniyor

Çocuk sahibi olan kadınların iş hayatında yer alması için pek çok destek sağlanıyor. Bunlardan birisi de İŞKUR destekleri.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarına ve meslek kurslarına katılan annelere hem harçlık hem de bakım desteği imkanı bulunuyor.

İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan, akabinde işbaşı eğitim programlarına ya da meslek kurslarına katılan kadınlara günlük 110 lira veriliyor.

Sanayi sektöründeki mesleklere ilişkin kurs ve programlarına katılan anneye, çocuğu 2-5 yaş arasındaysa ayrıca aylık 400 lira bakım desteği de veriliyor.

SAĞLIK PRİMİ DE VAR

Anneler işbaşı eğitim programlarına ya da meslek kurslarına katılarak aylık (26 gün üzerinden) 2 bin 860 lira harçlık, 400 lira bakım desteği alabiliyor.

İşbaşı eğitim programları; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay olarak uygulanıyor. Yani anneler 6 ay boyunca çifte destekten yararlanabiliyor.

Meslek eğitim kursları ise en çok 160 gün sürüyor. Annelerin iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ve Genel Sağlık Sigortası prim giderleri de karşılanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.