1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Koronavirüs Aşısında Ölümcül Yan Etki ortaya Çıktı!
Koronavirüs Aşısında Ölümcül Yan Etki ortaya Çıktı!

Koronavirüs Aşısında Ölümcül Yan Etki ortaya Çıktı!

Avrupa Birliği ilaç düzenleyicisi Avrupa Birliği İlaç Ajansı önemli bir veri paylaştı. Yeni tip koronavirüs için oluşturulan Astra Zenica Oxfort aşısı kaçış sendromu olarak bilinen ve kan pıhtılaşmasının dışında sistematik kılcal sızıntı sendromuna neden olabilir. Şimdiye kadar 5 hastada tespit edilmiş olan bu durum ölüme kadar gidebiliyor.

A+A-

Bazı kanallarda yer alan bilgilere göre Avrupa ülkelerinde aşılama durduruldu. Astra Zenica Oxford aşısında yeni bir yan etki tespit edildi. Avrupa Birliği ilaç düzenleyicisi Avrupa Birliği İlaç Ajansı şimdiye dek 5 kişide kaçış sendromu görüldüğünü tespit etti. 20 milyonda 3 kişi de bu yan etki görüldü. İşte konuya ilişkin son dakika haberleri…

ABD'de 20 Milyonda 3 Kişi Tespit Edildi!

İngiltere'de ilaç ve sağlık ürünleri düzenleme dairesi mart ayı sonuna kadar bu aşının 20.000.000 kişinin yalnızca üçünden bu sendromun ortaya çıktığını açıkladı. 20 milyonda 3 vakaya rastlanan bu durum sonrasında önemli gelişmeler yaşandı. ABD'nin en büyük hastanesi mayo kliniği yapılan araştırmalara göre kaçış sendromu sistematik kılcal sızıntı sendromu nedeniyle sıvı kan dolaşımından dışarı çıktıkça kan hacmi ve kan basıncının düşmesine neden oluyor. Bu da beyinde ve böbreklerde hatta karaciğer dokularında normal işleyiş için gerekli olan ihtiyacın bütünününde karşılayacak oksijenin ve besinlerin oluşmamasına neden oluyor. Bu durum tedavi edilmediği zaman organ yetmezliğine ve ölüme neden olabiliyor.

Kaçış Sendromu Nasıl Ortaya Çıkar? Etkileri Nelerdir?

Kaçış sendromu sistematik kılcal sızıntı olarak isimlendirilmektedir. Atakları genellikle bir ya da iki gün önce görülür bir veya daha fazla spesifik olmayan semptomlarla ortaya çıkmaktadır. Belirtileri arasında pek çok kurum yer alıyor. Bunlardan bazıları;

  • Yorgunluk
  • Karın ağrısı
  • İltihaplanma
  • Kas ağrısı
  • Mide bulantısı
  • Vücut ağrılarında artış
  • Susama ihtiyacının artması gibi durumlar bu durumun habercisi olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.