1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Son Dakika Normalleşme Açıklaması Geldi!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Son Dakika Normalleşme Açıklaması Geldi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Son Dakika Normalleşme Açıklaması Geldi!

Haziran ayıyla birlikte geniş kitleler, normalleşme hareketinin daha da artmasını beklerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bir sosyal medya paylaşımı geldi.

A+A-

Kısa bir süre önce yapılan Bilim Kurulu Toplantısı ardından Youtube üzerinden bir basın açıklamasında bulunan ve Haziran ayı itibariyle 50 yaş üzeri vatandaşların aşılanmaya başlayacağını söyleyen Koca aynı zamanda yerli aşıda Faz-3 çalışmasına geçildiğini ve çok sayıda aşının da Türkiye'ye getirileceğini söylemişti.

Özellikle esnafın Haziran ayı itibariyle kısıtlamaların daha da gevşetileceğini beklediği bir dönemde Bakan Koca, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu ve hayatın yeniden normalleşmesi adına 'Kolları sıvıyoruz' kampanyasının başladığının duyurusunu yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hayatımızın yeniden normalleşmesi için kolları sıvıyoruz" mesajıyla birlikte Covid-19 aşılama kampanyası için hazırlanan kamu spotunu paylaştı. Kamu spotunda şu ifadelere yer verildi:

"Covid-19 aşısının ikinci dozunu olduktan sonra bağışıklığın gelişmesi genellikle birkaç hafta sürer, ayrıca aşı uygulanan kişi korunuyor olsa bile dışarıdan virüsü alması durumunda başkasına bulaştırabilir.

Toplumsal bağışıklık oluşana kadar maske, mesafe ve temizlik tedbirlerini uygulamaya devam etmek gerekir."

fahrettin-koca-fotograflari.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.