1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Son Dakika Bayram Sonrası Normalleşme Nasıl Olacak? 17 Mayıs Sonrası Sokağa Çıkma Yasağı Kalkacak Mı?
Son Dakika Bayram Sonrası Normalleşme Nasıl Olacak? 17 Mayıs Sonrası Sokağa Çıkma Yasağı Kalkacak Mı?

Son Dakika Bayram Sonrası Normalleşme Nasıl Olacak? 17 Mayıs Sonrası Sokağa Çıkma Yasağı Kalkacak Mı?

Koronavirüs vakaları nın çok yüksek sayıları ulaşması nedeniyle ülkemizde 17 gün boyunca tam kapanma süreci uygulanmaya devam ediyor.  Başkan Erdoğan tarafından yapılan açıklamada bayram sonrasında kontrollü normalleşme sürecinin başlatılacağı açıklandı.

A+A-

Ülkemizdeki normalleşme planının nasıl olacağı ile ilgili son dakika haberlerini burada bulabilirsiniz.

Yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre ülkemizde normalleşme planı 3 aşamalı olarak devreye sokulacak. Tam kapanma sürecinin bittiği günün sonrasındaki Pazartesi gününden itibaren ilk olarak kafe, restoran ve lokantalar açılacak. Bu akşama da açılacak olan mekanlar ilk aşamada akşam saat 20.00’a kadar hizmet vermeye devam edecek. Sokağa çıkmak kısıtlaması da eskisi gibi tekrar akşam 21.00’da başlayacak. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında ise cumartesi gününün kaldırılması ve ilk aşamada sadece pazar günü kısıtlama uygulanmaya devam edilmesi bekleniyor. Bu aşama tamamlandıktan sonra normalleşme sürecinin ikinci aşaması 31 Mayıs tarihi itibariyle başlayacak.

Düğünler Temmuz’da

Normalleşme sürecinin ikinci aşamasında kafe, lokanta, restoran tarzı işyerleri gece 22.00’da kapanacak fakat buraların kapalı alanları kullanılmayacak. Dışarıda kalan alanları ise %50 olarak Kullanıma açılacak. Küçük işletmeler, ocağı kahvehane, kıraathane gibi yerler ise valilik üzerinden izin çıkaracak. Bu aşamada hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında pazar gününün de kaldırılması planlanıyor.

Temmuz ayından itibaren 3. aşama başlatılacak ve belli kısıtlamalar ile düğünlerin yapılması sağlanacak. Kafe, lokanta, restoranlar ise yine aynı şekilde çalışmaya devam edecek fakat çalışma saatleri 23.45 e kadar uzatılacak. Normalleşme sürecinde gece kulüpleri ve nargileciler gibi yerlerin açılması ile ilgili herhangi bir adım atılması beklenmiyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.