1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yıl, yaş ve prim koşulunu tamamlayan tüm emekliye 8.477 TL ödeme! SGK, SSK ve Bağ-Kurlu emekli Maaşı bağlanmayan 8.477 TL avans
Yıl, yaş ve prim koşulunu tamamlayan tüm emekliye 8.477 TL ödeme! SGK, SSK ve Bağ-Kurlu emekli Maaşı bağlanmayan 8.477 TL avans

Yıl, yaş ve prim koşulunu tamamlayan tüm emekliye 8.477 TL ödeme! SGK, SSK ve Bağ-Kurlu emekli Maaşı bağlanmayan 8.477 TL avans

Yıl, yaş ve prim koşulunı tamamlayan emekliye müjde! Maaşı bağlanmayan emekliye 8.477 TL avansYıl, yaş ve prim koşulunı tamamlayıp emeklilik müracaatsu yapanlar ortalama bir hafta-10 gün içerisinde maaşa kavuşuyor. İşlemleri uzayanlar ise 8 000 477 tl'ye varan avanstan yararlanıyor.

A+A-

Yıl, yaş ve prim koşulunı tamamlayan emekliye müjde! Maaşı bağlanmayan emekliye 8.477 TL avans Yıl, yaş ve prim koşulunı tamamlayıp emeklilik müracaatsu yapanlar ortalama bir hafta-10 gün içerisinde maaşa kavuşuyor. İşlemleri uzayanlar ise 8 000 477 tl'ye varan avanstan yararlanıyor.
Tüm çalışanların hayali emekli olmak.

Bunun için işe girilen tarihe göre belirlenen yıl, yaş ve prim koşullarını tamamlamak gerekmektedir.

3 koşulu da sağlayanlar Sosyal Güvenlik Kurumu'na müracaatp emekli maaşına kavuşuyor. Ortalama bir hafta-10 gün içinde aylıklar bağlanıyor..

UZUN SÜREN ALIYOR.

Aylık bağlama işleminin uzun devam etmesi halinde ise avans sistemi yardıma yetişiyor.

Emeklilik müracaatsu yapan kişiye avans ödemesi yapılması için aylığın 90 gün içerisinde bağlanamamış olması ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na yazılı müracaat yapılması gerekmektedir.

Kurum, net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor.

Bu yıl için avansın tutarı 8 000 477 lira. Yeni senede yeni asgari ücretle artacak.

Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor.

3 MAAŞ KADAR.

Emekli aylığının bağlanmasını bekleyenlere sunulmakta olan avans olanağının mevcut emeklilere de sağlanması beklentisi var. Avansın tutarının da 3 maaş kadar olması bekleniyor.

Talepler hayata geçerse emekliler nakit ihtiyacını faizsiz sunulmakta olan avans ile karşılayabilecek. Avans daha sonra maaşlardan küçük taksitler halinde ödenebilecek..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler