1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. Yüz binlerce kişiye Müjde Günlük 108 TL Harçlık Verilecek! Hemen Başvuru Yapın...
Yüz binlerce kişiye Müjde Günlük 108 TL Harçlık Verilecek! Hemen Başvuru Yapın...

Yüz binlerce kişiye Müjde Günlük 108 TL Harçlık Verilecek! Hemen Başvuru Yapın...

İŞKUR mesleği olmayanlara, niteliklerini geliştirmek isteyen yurttaşlara mesleki eğitim kursları ve İşbaşı Eğitim Programları aracılığı ile yardım ediyor. İşsiz, iş arama konumundaki yurttaşlara günlük 108 TL ödeme yapıyor. Öğrenciler bu programa müracaat yaparsa ödeme ücreti 81 TL oluyor. Peki, İŞKUR işbaşı meslek kursu müracaatları nasıl yapılır?

A+A-

İŞKUR mesleği olmayanlara, niteliklerini geliştirmek isteyen yurttaşlara mesleki eğitim kursları ve İşbaşı Eğitim Programları yardım ediyor. Bu kurslara katılan kişiler, hem işi öğrenip hem de günlük yevmiye alıyorlar. Mesleki Eğitim Kurslarına katılabilmek için İŞKUR'a bağlı şekilde işsiz olma koşulu bulunuyor. 15 yaşından büyük olmak da aranılan diğer şartlar arasında yer almakta. İŞKUR İşbaşı Eğitim programlara dahil olan işsiz, iş arama konumundaki yurttaşlara günlük 108 TL ödeme yapıyor. Öğrenciler bu programa müracaat yaparsa ödeme ücreti 81 TL oluyor. Peki, İŞKUR işbaşı meslek kursu müracaatları nasıl yapılır? MEK müracaat koşulları neler? İşte tüm ayrıntılar!

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI

1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
2. 15 yaşını tamamlamış olmak,
3. Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel koşullara sahip olmak,
4. Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak,
5. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmak,
6. Emekli olmamak,
7. Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.

Belirtilen koşulları sağlamakta olan ve kursa devam etmelerine engel durumları bulunmayan yükseköğretim ve açık öğretim öğrencileri de kurslara katılabilmektedirler.

Yükseköğretim ve açık öğretimdeki öğrenciler, tarımsal faaliyette bulunanlar, isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da mesleki eğitim kurslarından yararlanabilmektedir.

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARININ SÜRESİ

Mesleki eğitim kursları; günlük en az beş en fazla sekiz saat ve haftada altı günü geçmemek üzere en az otuz en fazla kırk saat düzenlenmektedir. Mesleki eğitim kurslarının toplam süresi yüz altmış fiili günü geçmemektedir.

MESLEKLİ EĞİTİM KURSLARINDA KARŞILANABİLECEK GİDERLER

Mesleki eğitim kurslarına katılan yurttaşlara, kurslara fiilen katıldıkları gün üzerinden;

1. Endüstri sektöründeki meslek dallarında düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 70 TL zaruri gider ödemesi,
2. Geleneksel meslek dallarında mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 45 TL zaruri gider ödemesi,
3. İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 35 TL zaruri gider ödemesi,

4. İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan ve akabinde istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara günlük 110 TL zaruri gider ödemesi,
5. Endüstri sektöründeki meslek dallarında düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan bayanların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi,

6. Genel sağlık sigortası primi,

7. İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından mesleki eğitim kursu süresince karşılanmaktadır.

Mesleki eğitim kurslarına katılan yurttaşlardan herhangi bir ücret kesinlikle alınmamakta olup, yukarda belirtilen ve mesleki eğitim kursu süresince Kurumumuz tarafından karşılanan giderlerin yanında, kursu başarı ile tamamlayan yurttaşlara kurs bitiminde Kurs Bitirme Sertifikası verilmektedir.

Bununla beraber, Mesleki Yeterlilik Kurumunun belirlediği Mesleki Yeterlilik Belge mecburiyeti kapsamındaki meslek dallarında düzenlenen kurslara katılan kişilere, kurs bitiminde yapılacak sınavda başarılı olmaları halinde Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmektedir.

Mesleki eğitim kurslarından yararlanmak isteyen tüm işverenler, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine istedikleri zaman müracaatta bulunabilmektedirler.

İŞKUR İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAM

İŞKUR, işsizleri iş sahibi yapabilmek için bir çok eğitim düzenliyor. Bu eğitimlerden birisi de "İş başı eğitim programı". Bu programa katılabilmek için İŞKUR'un bazı koşulları oluyor. İŞKUR tarafından hazırlanan İşbaşı Eğitim Programına 15 yaşından büyük herkes katılabiliyor. Ancak bu kişilerin İŞKUR'A kayıtlı ve işsiz olması gerekmektedir.

GÜNLÜK ÖDENEN ÜCRETLER

İŞKUR bu programlara dahil olan işsiz, iş arama konumundaki yurttaşlara günlük 108 TL ödeme yapar. Öğrenciler bu programa müracaat yaparsa ödeme ücreti 81 TL olur. İşsizlik maaşı alanlara 54 TL ödenir. Küçük çocuğu olanlar kadınlara 95 TL ödenir. Geleceğin mesleklerinde bir iş koluna dahil olanlara 100 TL günlük ödeme yapılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.